Skip to main content
  • alt
  • 3.04.2014.

Partijanerski bonton na Zrću

Zrće, zloglasna novaljska plaža i poprište brojnih ljetnih festivala, odlučilo je stati na kraj raskalašenim  partijanerima uvođenjem pravila ponašanja čije će kršenje biti naplaćeno kaznom i do tisuću kuna.

 
Naime, prema pisanju Novog lista, Novalja je odlučila promijeniti situaciju u gradu pripremivši Master-plan razvoja turizma Grada Novalje do 2025. godine, a izradili su ga stručnjaci Instituta za turizam. Prema riječima gradonačelnika Novalje Ante Dabe, razvojni scenarij, vizija i koncepcija turističkog razvoja, kao gotov dokument trebao bi biti završen u srpnju ove godine, a njegov akcijski plan sadržavat će implementacijski dio koji će se odvijati u više faza i trajat će nekoliko godina. Donošenju plana prethodila su istraživanja na terenu, radionice, javne rasprave i tribine, analize i donošenje zaključaka, ali i nezadovoljstvo postojećom turističkom slikom Novalje. 
 
“Rekreativno-sportski sadržaji za trekere, bicikliste i fizički aktivne goste bit će smješteni na sjevernoj strani otoka, u uvalama i tzv. mjesečevu pejzažu. Obitelji s djecom, uključujući i parove, svoje će mjesto pronaći u Novalji, kampu Straško i uvali Stare Novalje. Za opuštajući odmor, ekološki osviještene goste koji žele na miru puniti baterije idealni su Lun i zaleđe Novaljskog polja, a Zrće će i dalje ostati mjesto za klupsku scenu i zabavu, ali s boljom komunalnom strukturom i uređenije za okolinu, pojasnio je Dabo rekavši kako se radi i na brendiranju Zrća te je u pripremi vizualni identitet plaže Zrće na kojemu radi zagrebački Studio 3LHD, a za nekoliko tjedana bit će gotov i projekt smanjenja buke za 30 posto, čiju je studiju napravila jedna specijalizirana engleska tvrtka.
{youtube}_8dWx_Esl0g{/youtube}
 
Prošlih godina Zrće se prelijevalo ulicama Novalje koja je tako postala party zona, ali unijet ćemo neke promjene i uvesti pravila ponašanja, određeni turistički bonton, najavljuje gradonačelnik Ante Dabo i naglašava da Novalja treba biti mjesto u kojem će se na istim lokacijama sretati i ugodno osjećati svi njeni turisti. Da bi tome uistinu bilo tako, pobrinut će se komunalni redari koji će s 1000 kuna  kazniti svakog tko se bez kupaćeg kostima kreće  izvan nudističke plaže, leži i spava na javnim mjestima, konzumira alkohol na javnim površinama te narušava javni red i mir. Ipak, samoj kazni prethodit će opomena pa zato pamet u glavu i kupaći na tijelo.
 
sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.