Skip to main content
  • 17.02.2022.

Party elektroničke glazbe na utrci Formule Indy 500

Superstar DJ i producent Martin Garrix predvodit će line up svjetskih umjetnika elektroničke glazbe na Indy 500 Snake Pit partyu u nedjelju, 29. svibnja na trkaćoj stazi Indianapolis, najvećem i najboljem partyju trkaćeg vikenda.

Piše: 


Indy 500 je utrka Formule koja se odvija na vrlo poznatoj stazi u Indianapolisu (Indiana, SAD). Formule se tijekom dana natječu u utrci dugoj 200 krugova. Deseci tisuća posjetitelja koji će prisustvovati ovoj utrci tijekom dana će zaplesati na Indy 500 Snake Pit partyu. deadmau5, Galantis, Steve Aoki i Yellow Claw također će nastupiti na Race Day koncertu tijekom 106. Indianapolis 500 utrke.

"The Indy 500 Snake Pit koji je predstavio Coors Light jedan je od najpopularnijih partya godine na globalnom EDM kalendaru", rekao je predsjednik IMS-a J. Douglas Boles. Martin Garrix popeo se do svjetske zvijezde u pop kao i u elektroničkim krugovima. Istinski talent plesne glazbe, predvodio je festivale diljem svijeta, osnovao izdavačku kuću i bio mentor drugim umjetnicima te je dvaput osvojio prvo mjesto na DJ Mag Top 100 ljestvici. Ovo će biti Garrixov drugi nastup u Snake Pit, budući da je također bio u postavi za znameniti 100. Indianapolis 500 2016. godine.

Joel Zimmerman, poznatiji kao deadmau5 jedan je od najcjenjenijih svjetskih producenata elektroničke glazbe modernog doba. Uživajući u uspjehu na međunarodnoj ljestvici sa svojim platinastim singlom "Ghosts 'n' Stuff", kao i "Strobe", "Some Chords", "Animal Rights" sa Wolfgang Gartnerom, te "Raise Your Weapon", a objavio je i sedam albuma.

Postavljajući novi standard za pisanje pjesama u plesnoj glazbi, Galantis je zajednički projekt koji vodi Christian Karlsson (aka Bloodshy, jedna trećina Miike Snow). Galantisov debitantski album, “Pharmacy”, dostigao je prvo mjesto na Billboard Dance ljestvici albuma zahvaljujući RIAA zlatnim singlom “Peanut Butter Jelly” i platinastim hitom “Runaway (U & I)” – od kojih je potonji zaradio nominacije za Grammyja za “Najbolju plesnu snimku” i “Najbolju remix snimku”. Galantis je do danas imao preko 4 milijarde kumulativnih streamova diljem svijeta i više od milijardu pregleda videa. Nedavno su se Galantis udružili s Little Mixom i Davidom Guettom na ljetnom hitu "Heartbreak Anthem" 2021. koji je debitirao na 1. mjestu Worldwide iTunes ljestvica i osigurao prvo mjesto na UK airplay i Shazam ljestvicama.

Steve Aoki se po drugi put vraća u Snake Pit, jer je ondje također nastupio 2015. godine. Brojeći gotovo 4 milijarde glazbenih streamova uz svoje ime, dvostruko nominirani za Grammyja umjetnik/DJ/producent Aoki jedan je od najtraženijih zabavljača na svijetu. Kao solo izvođač, Aoki se može pohvaliti hvaljenom diskografijom različitih žanrova koja uključuje sedam studijskih albuma.

Yellow Claw se popeo na ljestvice plesne glazbe otkako je nizozemski duo Jim Aasgier i Nizzle objavio svoje prve pjesme 2012. Duo je debitirao u studenom 2015., "Blood For Mercy" na broju 1 na Billboardovoj ljestvici Heat Seekers i Top ljestvica plesnih/elektronskih albuma i zaradio Edisonovu nagradu 2016., nizozemski ekvivalent nagradi Grammy. Duo je rasprodao nastupe u Sjedinjenim Državama, Aziji i Europi te je nastupao na velikim festivalskim pozornicama na Electric Daisy Carnivalu, Tomorrowlandu, Lollapaloozi, Coachelli i drugima.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2