Skip to main content
  • 10.02.2019.

Paul van Dyk dobio 12 miljuna dolara odštete nakon kobnog pada sa pozornice

Prije nešto manje od tri godine Paul van Dyk je nastupio na 15. rođendanu projekta "A State of Trance" u Utrechtu koji je za njega imao katastrofalne posljedice.

Piše: 

Naslovna foto

Paul Van Dyk


Naime, nakon nastupa 27. veljače 2016. PvD se popeo na pult kojim je planirao prošetati i pozdraviti publiku, ali pritom nije vidio rupu sa lijeve strane u koju je pao i ozljedio se, te je prevezen u bolnicu, a posljedice su bile ozljeda mozga i kralježnice.

PvD je tužio tvrtku ALDA events koji su organizirali događaj, te je na sudu dobio 12 miljuna dolara za troškove liječenja i buduću izgubljenu dobit. Kako navode svjetski mediji, ALDA nije dizajnirala pozornicu da bude sigurna za stajanje, a nisu ni upozorili DJ-a da je dio pozornice nestabilan.

Nakon dužeg oporavka Paul van Dyk je objavio album "From Then On" u listopadu 2017. i ubrzo nakon toga za američki DJ Mag dao intervju o svom životu nakon ove teške nesreće. 2018. je izdao album "Music Rescues Me" koji je promovirao i u Zagrebu krajem listopada nastupivši u klubu Boogaloo.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2