Skip to main content
  • petar dundov
  • 17.07.2013.

Petar Dundov na Sweet Sound Of Summer

Sweet Sound Of Summer poziva vas na plažu Jadrija gdje već tradicionalno stiže hrvatski najpoznatiji i najuspješniji glazbenik elektronske glazbe koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najbolje hrvatske autore, Petar Dundov. 

Naslovna foto

petar dundov
 
Zbog nedostatka glazbenih manifestacija kao i kulturno-zabavnih sadržaja uopće na Jadriji,  2007. godine održan je prvi Sweet Sound of Summer. Frustriran općom dosadom i nedostatkom sadržaja Tonko Mikulandra a.k.a. NiceHell, u suradnji sa športskim društvom Jadrija, pokreće Sweet Sound of Summer. Party je humanitarnog karaktera te se sav prihod od partyja ulaže u uređenje športskih sadržaja na Jadriji.
 
 Glavna zvijezda ovogodišnjeg partyja je Petar Dundov, jedan od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe koji je svoja prva djela izdao još 1993. pod pseudonimom Unreal da bi potom s bratom Simonom pokrenuo prvi  hrvatski techno live act Brother's Yard.  Kao DJ i live izvođač nastupao je diljem svijeta, a iza sebe ima 50-ak singlova i tri samostalna albuma. Njegov harmonični techno uspoređivan je s radom skladatelja Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra.
{youtube}CENxKEWZpQ8{/youtube}
 
Nakon što je pokazao svoje radove Jeff Millsu izdao je Sculptures 1-3 na njegovoj etiketi Tomorrow 2001. Godinu dana kasnije pridružio se belgijskoj etiketi Music Man na kojoj mu u rujnu izlazi i novi album "Sailing Off The Grid".
{youtube}aYFhr_B26aQ{/youtube}
 
Dundovu podršku daje niz domaćih DJ-a kao što su Martyn C., Nicehell, Omega Drive i brojni drugi, a sam party održava se u subotu, 8. kolovoza, počinje u 17 sati te će potrajati sve do zore. Upad je besplatan, ali se zato isprsite na šanku jer u dobre je svrhe.

{jcal_latest eventid=3654}
sea star desk
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.