Skip to main content
  • 21.05.2023.

Pete Tong je puštao Ibiza klasike na krunidbi Kralja Charlesa

Krunidba kralja Charlesa III zaključena je velikim koncertom, na kojem je uz brojne glazbene zvijezde, glazbu zavrtio i poznati britanski DJ i radijski voditelj

Piše: 

Internet i dalje priča o krunidbi britanskog kralja Charlesa III, a posebnu pažnju među glazbenim ljubiteljima je izazvao koncert na kraju protokola.


Foto Chris Jackson; 2023 Getty Images

U sklopu koncerta sudjelovalo je nekolicina svjetskih poznatih glazbenika, među kojima je bio i poznati britanski radijski voditelj te DJ Pete Tong.

Nedugo nakon završetka samog koncerta, Pete Tong je otkrio kako je kralj Charles od njega imao poseban zahtjev, a to je da zavrti pokoji “Ibiza klasik”.

“Imao je jako specifičnu želju, želio je čuti Ibiza klasike.” otkrio je Pete Tong novinarima te dodao “Zatražio me da mu predložim nekoliko traka, ja sam odabrao tri, četiri, ali naposljetku je on odabrao s kojim ćemoIbiza klasikom otvoriti cjelokupni koncert i show.”

Na pitanje o razlogu zašto je kralj Charles III zatražio Ibiza klasike, Pete Tong pretpostavlja da u kraljevskim dvorima ima pokojih starih ravera, ali također publika koja je bila na koncertu je svih dobnih skupina i preferenca, stoga treba za svakoga po nešto odsvirati.

Traka koju je Kralj Charles III odabrao za otvaranje koncerta povodom krunidbe je bila upravo Pete Tongova Feel The Love”.

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2