Skip to main content
  • 20.03.2024.

Peti Kupe u subotu slavi drugi rođendan uz DJ zvijezde Gerda Jansona i Sedef Adasi

Vrijeme leti i prošle su već dvije godine otkako je počela duga vožnja Petog Kupea bespućima plesne glazbe.

Piše: 

Vrijeme je zato za veliku proslavu drugog rođendana 23. ožujka. U Kupe se tom prigodom u subotu 23. ožujka, vraća jedan od najcjenjenijih DJ-a u svijetu housea i techna te prijatelj kluba Gerd Janson, a slavljeničke note odašiljat će i Sedef Adasi, sjajna njemačka DJ-ica i protagonistica važnih svjetskih pozornica.

Već smo se mogli uvjeriti čime rezultira strast Gerda Jansona za traganjem po nepreglednom moru prvenstveno underground produkcije. Lajtmotiv “glazba bez žanra” okosnica je Gerdovih setova tijekom cijele karijere. House i techno su temelji od kojih polazi, ali redovito se mogu čuti mnogi, često na prvi pogled nepovezani stilovi: funk, synth pop, industrial… Uživa veliko poštovanje drugih DJ-a, ali i najokorjelijih muzičkih kritičara i cinika, kao osoba, ali i DJ koji niti jednu stvar u svom setu ne pušta olako, niti svoju publiku podcjenjuje prolaznim konfekcijskim hitovima.

Sedef Adasi svoju je reputaciju izgradila ne samo kao jedna od najboljih njemačkih selektorica klupske glazbe već i njegujući lokalnu zajednicu. Pokretanjem klupske večeri HAMAM Nights u rodnom Augsburgu, Sedef je u City Clubu uz dovođenje uglednih gostiju stvorila inkluzivno i sigurno mjesto potičući interkulturalnost i raznolikost. Usporedo s tim, gradila je globalnu karijeru i postala rezidentica minhenskog Blitza i berlinskog Panorama Bara, ali i sudionica događanja kao što su Glastonbury i Boiler Room. U svojim setovima elegancijom i lakoćom skače između euforičnog techna, nabrijanih house klasika, space disca i oštrog electra.

Euforična atmosfera, kakvu nam je već u dva navrata podario Gerd Janson, te jedinstven i energičan zvuk Sedef Adasi, jamstvo su savršene rođendanske proslave koju će zaokružiti i domaćini Pepi Jogarde i Antonio Zuza.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: 2nd Anniversary w/ Gerd Janson, Sedef Adasi, Pepi, Zuza

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk