Skip to main content
  • 20.03.2024.

FrenkyBoy velikim drum’n’bass partijem najavljuje debi album “Taste Buds LP”

Dragan Franc Srdoč, u glazbenom svijetu poznat kao FrenkyBoy, najavljuje svoj prvi samostalni album “Taste Buds LP” kojim obilježava veliki pomak u karijeri.

Piše: 

FrenkyBoy, pravim imenom Dragan Franc Srdoč, kao školovani pianist, producent, DJ, radijski voditelj, te veliki ljubitelj drum’n’bass, jungle, UKG i sličnih žanrova koji korijene vuku iz londonskog undergrounda, duži niz godina je poznat hrvatskoj publici po velikom doprinosu domaćoj bass sceni. Počevši od solo uradaka za srpski label Nü Kvlture i DNBB Records iz Brazila, FrenkyBoy se od samog starta postavio kao bitan čimbenik u revitalizaciji žanrova koji su na našim prostorima i dalje u dubljim dijelovima glazbenog podzemlja. No ipak, svojim trudom i suradnjama s raznim izvođačima iz istog miljea, kroz vrijeme je ovu bass kulturu stavio pod određeni reflektor, od čega je najpoznatiji kao voditelj poznate emisije “Bubanj & Bass Radio” koja se emitira subotom i nedjeljom na više hrvatskih radijskih postaja – zagrebački Radio808, splitski Radio Kampus i riječka Radio Roža.

Naposljetku, FrenkyBoy se seli iz rodnog Zagreba u mirnu oazu na otok Brač, gdje cijelu kreativu usmjerava u stvaranje svojeg prvog albuma kojeg će premijerno predstavljati 22.03. na partiju u zagrebačkom klubu DVA OSAM, dok će službeno ugledati svijetlost dana 25. ožujka. Album sadrži 11 originalnih skladbi, u potpunosti aranžirane, producirane i umiksane od strane Frenkyja, dok je za mastering zaslužan britanski studio Eleven One One Mastering.

Kako je FrenkyBoy početkom 2024. godine svoj novi glazbeni dom našao u britanskoj kući SoulTribe Music, tako je i sam album našao svog izdavača i to na njihovu inicijativu. “Taste Buds LP” će tako uz regularnu dostupnost na streaming servisima biti ponuđen za kupnju u digitalnom formatu, ali i u limitiranoj seriji na CD-u za čiji se vizualni izgled pobrinuo Davor Dedić iz Studija Daboo.

Službeni album release party, koji će se održati u prostorijama kluba DVA OSAM, biti će pod okriljem zagrebačkog kolektiva DROP, te će uz nastup FrenkyBoyja biti podržan sa strane više DJ-eva. Na događaju svoj doprinos dati će Shulah, Re:tro flava, srpski kolektiv United Noise, te sami članovi DROP grupacije; DMT, Ela i Fris.

Ulaznice za party već su u opticaju na websiteu kluba po cijeni od 6€, dok će na ulazu koštati 9€.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk