Skip to main content
  • 20.09.2023.

Planet srijeda – novi projekt Felvera donosi novu dimenziju prostorima Medike

Turska, Meksiko, Francuska, Hrvatska… zvuči vrlo šareno kad je u pitanju glazba

Piše: 

Upravo iz tih zemalja stižu gosti na novi projekt spiritus movensa hrvatske elektroničke scene Marijana Felvera. Koncept uspješnog Stereotipa nadogradio je u suradnji s Planetom i Utorkom u party Planet srijeda koji će se održati u subotu, 23. rujna od popodnevnih sati pa sve do ranog jutra u prostorima AKC Medika u Zagrebu.

Pri koncipiranju programa Felver se vodio svojom stalnom željom za otvaranjem novih vidika, kako sebi, tako i publici. Impresivnu postavu čine umjetnici, koji donose drukčiji zvuk, pravi istraživači ritmova sa svih strana svijeta – Ece Özel, Zozo, Mufti, Sacha Mambo, Time To Sleep i Felver.

Istanbul je grad bogate glazbene povijesti, ali i živahne suvremene scene u kojoj se stapaju stari i novi zvukovi te različiti utjecaji. To šarenilo najbolje ocrtava Ece Özel čiji se nepredvidivi, ali i svježi ritmovi pretvaraju u osebujna, mračna, a na svoj način i blještava putovanja.

Još jedna amblematska figura turske scene je Zozo, DJ-ica koja vraća život nedovoljno cijenjenoj glazbi. Od pulsirajućeg techna do zvukova Turske, njezini nastupi su kombinacija inteligentne elektronike, suvremene plesne glazbe i pomno biranih dragulja iz prošlosti na kojima je odrasla.

Poput rudara u potrazi za glazbenim blagom je i Sacha Mambo, DJ sposoban umiksati ono što većina drži nespojivim. U nastojanju da kreira unikatno iskustvo, ovaj Francuz poseže za impozantnom paletom stilova – experimental, dub, rani rave, jungle, techno, acid, new wave, post punk, krautrock ili chill out.

Svoj začudni indie dance, ili kako sam kaže, elektroniku s new waveom, post punkom i discom predstavit će Mufti, DJ iz Guadalajare koji je sigurnu profesiju arhitekta zamijenio onom nesigurnom glazbenom. U Hrvatsku se vraća nakon prošlogodišnjeg vrhunskog nastupa u šibenskom Tunelu o kojem se još dugo pričalo.

S meksičkim majstorom surađuje i mladi pulski DJ i producent Time To Sleep, jedan od najuspješnijih domaćih umjetnika na međunarodnoj sceni s izdanjima na prestižnim etiketama kao što su Ombra International, Permanent Vacation, Disco Halal ili Get Physical. Novi dah sceni pruža i svojim nastupima u kojima se mogu čuti dub techno, electro, groovy house i drugi uzbudljivi stilovi.

Svi oni će uz Felvera donijeti novu dimenziju prostorima Medike, posebno transformiranima za ovu priliku. Ulaznice za ovu nezaobilaznu dnevno-noćnu zabavu na dva kata dostupne su online: https://www.entrio.hr/event/planet-srijeda-15107

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2