Skip to main content
  • 20.02.2016.

Po uzoru na Boiler Room stiže Nexus Room

Nexus je mjesto križanja, premrežavanja, sudara i eksplozija, ušće svega onoga što je bilo i tek ima biti.

Piše: 


Nexus je centar oluje. Nexus je mjesto na mreži gdje se dvije ili beskonačno mnogo linija ljube, prkoseći prazninama oko sebe. Jedna linija sama je samo usamljena, dvije su sustav, treća daje perspektivu i širi se u novu dimenziju.
 
Zbog svega ovoga lančana reakcija plesa Chain Reaction Events i Connect Sarajevo ujedinili su se kako bi opravdali svoje nomenklature pod krilom novog projekta, Nexus Room. Podsjeća li vas na još jednu sobu? To nije slučajno. Nexus Room je namjerno i bez prikrivenih motiva nastao po uzoru starijeg brata Bolier Room i slijedit će utabanu stazu na ramenima divova ugošćujući regionalna i globalna imena koja su svojim radom zadužila elektroniku.

Pa gdje je prvi sliv svih linija koje pletu mrežu? Prvi Nexus, audio i vizualno pokriven za sve one koji žele uskočiti u stream, održat će se pod krovom sarajevskog najdražeg doma, nepretenciozno nazvanog riječju koja zvoni usađena duboko u onome što jesi, Kuća.

Kuća tako pod svoj topli melodiozni, na potpornjima beata izgrađeni, krov prima ekipu u petak 26. veljače dva sata prije no što ure otkucaju svoje ponoćne pjesme. Kao prve gošće ovaj projekt s globalnim ambicijama ugošćuje dva para delikatnih ruku. Damsko dostojanstvo kraljica ritma brane Dea Magna (Beograd – Srbija) i Nicole Lopez (Salzburg – Austrija), obje dio mlade mTechno Records obitelji.

Dea je započela glazbeno hodoćašće u crno-bijelom svijetu klavirskih pravokutnika završivši osnovnu i srednju glazbenu školu, no kako venama tutnji struja a sintetički zvuk baca laso oko srca, sredina prošle godine donijela je preorijentaciju na elektroničko te ste je do sada mogli uhvatiti u novosadskim klubovima kao što su Nixon, Witch, Daba-du, Green Bar, Libido, Red Cock… Gospođica Magna u uzore koji su je pogurali u elektronički spektar ubraja umjetnike poput Carla Coxa, Adama Beyera, Matadora i Magde, a za Nexus sprema sat i pol čistog užitka.

S salzburških podija Spacea i Felsenkellera stiže Nicole kao zasigurno najmlađe ruke u arsenalu mTechno Recordsa. Nakon posjeta dobojskom Milleniumu gospođica koja uzore lovi u zvuku NIne Kraviz i Nakadie upada na svoje prvo gostovanje u metropoli naših susjeda. Kako je sve u životu jedan tango balansa suprotnosti tako podršku za tračak maskuliniteta pružaju Worda (mTechno Records | 1605 Music Therapy | Nexus Room) i Rectoor (mTechno Records).

Nakon osam sati urlika podno pulta, u svitanje u 6 ujutro sa Suncem izlaze i afteraši. Ovo snu nesklono krdo predvode Okeli (mTechno Records ) i Othman Mass ( Nexus Room) koji nemaju nikakvu namjeru prestati do 10 ujutro. Dopunjeni sound system, dodatna rasvjeta, svjetleći party rekviziti i još i cuga na šanku, sve za 108 BAM. Nije loš deal + uvijek ćeš moći reći da si bio na prvom Nexusu ikada. Dođi, pleši, voli!

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2