Skip to main content
  • alt
  • 25.04.2017.

Počinje suđenje organizatorima tragičnog Love Paradea 2010.

Organizatorima Love Paradea 2010.g u Duisburgu bit će suđeno u vezi sa smrću 21 osobe objavio je njemački sud.

Piše: 


Tog kobnog dana ozlijeđeno je više od 500 posjetitelja kada je u neviđenom stampedu pristup festivalskoj lokaciji bio moguć samo kroz jedan tunel, a u njemu se natiskalo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja. Love Parade je te godine trebalo posjetiti oko miljun ravera. Neki očevici tvrdili su da je stampedo nastao kad je policija pokušala spriječiti veliku masu ljudi da uđe na Love Parade koji je već bio prekrcat posjetiteljima. Organizatorima su već odavno bile upućene kritike za organizaciju Love Paradea u malom gradiću Duisburgu.

Načelnik Kieskemper nadodao je: "Stampedo se dogodio oko 17h kada je policija zatvorila pristup području gdje se održavao LP, zbog toga što maleni Duisburg i to područje su već bili prepunjeni. Pokušali su utjecati putem javnog razglasa govoreći ljudima da se okrenu i ne stvaraju nepotrebni pritisak na već tešku situaciju a onda je zavladala panika".
{youtube}GuHoAmpLSgY{/youtube}

Njemački sud tereti ukupno 10 osoba s optužbama za ubojstvo i nemar koji su prouzročili veliku tragediju u Duisburgu. Do ovog raspleta je došlo pošto je prethodno Sud u Düsseldorfu ukinuo odluku o odbacivanju slučaja.
{youtube}up95bUU3L0M{/youtube}

Oakenfold, Van Dyk i Van Buuren uključili se u pomoć žrtvama Love Paradea

Tako tužilaštvo navodi kako se slučaj može dokazati s dovoljnom vjerojatnošću na temelju dostupnih dokaza. Četiri organizatora događaja i šestorica općinskih zaposlenika na suđenje će pristupiti u zapadnom dijelu grada Duisburga gdje je i održan Love Parade.
{youtube}0lfDUnQwmvc{/youtube}

Pogibeljni Loveparade u Duisburgu

Regionalno žalbeno vijeće izjavilo je u priopćenju kako rezultati istrage ukazuju je loše zamišljen način ulaska i protok posjetitelja na festivalu kao glavni uzrok smrti i ozljeda posjetitelja.
{youtube}8y73-7lFBNE{/youtube}

Odzvonilo Love Parade-u u Njemačkoj

Zakazala je policija kao i sigurnosno osoblje, a britanski DJ Mark Knight koji je nastupao na događaju, izjavio je kako mu je rečeno da nastavi sa svojim setom na glavnoj pozornici iako je bilo jasno da je nešto pošlo po zlu. Rekao je da su organizatori bili prilično čvrsti kod donošenja te odluke bez obzira na tragične događaje koji su se u tom trenutku odvijali na festivalskoj lokaciji.
{youtube}olhD_D5TQII{/youtube}

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk