Skip to main content
  • 6.07.2024.

Njemačka TV postaja ZDF objavila je kraći dokumentarac povodom 35 godina Love Paradea

Sa samo 150 sudionika, Dr. Motte & Co. proslavio je svoje prvo izdanje 1989. godine, a osam godina kasnije prvi su put probili milijunsku granicu.

Piše: 

Naslovna foto

Zdf.de

Tragična nesreća iz 2010. na kraju je stavila paradu na čekanje na mnogo godina prije nego što je 2022. proslavila svoje ponovno rođenje kao “Rave The Planet“. U desetominutnom videu, ZDF se osvrće na povijest onoga što je vjerojatno najinternacionalniji rave na svijetu.

Foto: Zdf.de

U video prilogu ZDF magazina “Hello Germany” inicijator Dr. Motte i producentica Inga Humpe o ranim godinama: “S glazbom smo naravno dali izjavu da preuzimamo Kudamm i uvodimo nešto poput nove ere“, objašnjava Inga. Slijedi isječak sa starim snimkama koji hvataju ekstatičnu atmosferu kakvu je danas gotovo nemoguće postići.

Glazba, zabava, ples. Nema interneta, nema pametnih telefona.

No, komercijalizacija ne staje ni na Love Paradeu. Prava emitiranja prodaju se privatnim nakladnicima, a sponzori objavljuju velike reklame. Parada je 2001. izgubila status demonstracije, a onda se 2010. dogodila katastrofa. Video možete pogledati ovdje.

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.