Skip to main content
  • 4.10.2016.

Pogledaj nastup Daft Punka iz 1995. – uživo i bez kaciga!

Guy i Thomas dva su velika glazbenika skrivena iza sjajnih ulaštenih kaciga, pojave koje izazivaju poštovanje i nekontrolirane napadaje plesa nađu li se iza pulta.

 
Dvije legendarne pojave francuske elektronike, vješto prikrivene maskama koje skrivalju ljudskost dok deru elektronički beat, sjedinili su se kao tvorci nekih od najvećih dance himni podija ikada pod imenom Daft Punk. Pa samo probaj reći da nisi nikada negdje u mraku zatvorio oči i zapjevušio jedan "Around the World". No prije no što su postali maskirani zaštitnici svega onog elektroničkog, prije no što slava navraća na kavu kao stara prijateljica i prije no što su se zatekli u top desetki gospodina Coxa, Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo bili su samo dva momka na počecima koji su tek imali pokazati što sve mogu. 
 
S vještinom, vizijom, srcem i planovima gospoda se odlučila uspeti iz francuskog podzemlja zvuka u doba kada je svaki atom francuskog tla vibrirao u ritmu apsolutne pomame za elektroničkim. Ne znamo je li im u bilo kojem trenutku isječka koji ćete vidjeti niže palo na pamet da će 21. godinu od ovih pulteva još uvijek raditi isto i to na globalnoj razini.

 
Gotovo je nemoguće zamisliti ih bez kaciga, prikrivanje lica na neki način stavlja veći naglasak na glazbu iako su kacige postale ikone same za sebe, gotovo simbolički u potpunosti odvojene od njihovih persona kao zasebni entiteti. Kao što je Frankensteinovo čudovište označilo tren kada je Marry Shelly sabila sve strahove u vezi novog doba, napretka i tehnologije u jedno antropomorfno kolažno sastavljeno ne-mrtvo-iako-bi-trebalo-biti biće, digitalno je donijelo obrat u kojem antropos prelazi u robotsko i strojno.
 
Show iz 1995. snimljen je na Carros festivalu u Francuskoj i ovo je jedna od najstarijih snimaka koje postoje. Primijetiti ćete jaki acid house utjecaj i sirovo mixanje u rukama ova dva mladića od 20 i 21 godinu, još sasvim nesvjesna da su na korak do slave. Pa baci oko na najcool stvar koju ćeš danas vidjeti! Uživaj!
{youtube}Fx80kEQPKpE{/youtube}
sonus 2
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.