Skip to main content
  • 3.12.2015.

Pojačat ćemo sigurnosne mjere za Ultru 2016.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je moguće pojačane sigurnosne mjere za organizaciju festivala elektroničke glazbe Ultra 2016. godine, koji se u Splitu tradicionalno održava u srpnju i na koji stižu desetci tisuća posjetitelja, uglavnom mladih.

Piše: 


'Postoje indicije da ćemo morati razgovarati o tome s organizatorima i sigurnosnim službama Republike Hrvatske. Ne bih rekao da je upitno održavanje Ultre 2016., ali morat ćemo malo promijeniti pristup jer je to manifestacija koja privlači 60-ak različitih nacija. Gotovo svi su mladi, a velik je broj iz europskih i izvaneuropskih zemalja', rekao je Baldasar u srijedu odgovarajući na novinarsko pitanje je li, zbog sigurnosnih razloga, upitno održavanje Ultre 2016. godine.

Istaknuo je kako je u slučaju pojačane sigurnosti za Ultru 2016. riječ o dodatnim troškovima jer se u bolju sigurnost – ako se ona želi – mora investirati.

Dogradonačelnik Splita Goran Kovačević istaknuo je da je – po najnovijim informacijama splitske policije – taj grad jedan od najsigurnijih u svijetu i nema nikakvih pokazatelja da bi sigurnost mogla biti ugrožena, ali će se zbog globalnih događaja i nedavnoga terorističkog napada na Pariz, i u Splitu sljedeće godine vjerojatno poduzimati dodatne sigurnosne mjere.

Izvor: www.tportal.hr

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2