Skip to main content
  • 1.09.2011.

Poklanjamo 5 dubstep mixeva

Magnetic Man, Rusko, Starkey, N-Type i Borgore samo su neki od dubstep teamova ili DJ-a koji danas uspješno kroče ovom scenom. Kako je ovo vikend Outlook festivala i izlomljenog ritma svim fanovima smo odlučili pokloniti malo informacija o spomenutim izvođačima i njihove mixeve.

Piše: 

Naslovna foto

Magnetic Man


Magnetic Man su osnovali 2007.g. dubstep producenti i DJ-i Artwork, Benga i Skream. Prvo službeno izdanje "The Cyberman" bilježe 2009.g. na 12" formatu. Nakon toga su potpisali za Columbiu te izdali istoimeni album u 2010.g. koji prezentira presjek dubstepa i komercijalne klubske glazbe. Za vokale su uzeli imena poput John Legenda, Ms. Dynamite ili Katy B. Single "I Need Air" došao je na top 10 britanskog Top Tena.

Rusko je započeo sa mračnijim zvukovima da bi se tijekom karijere njegovi setovi razvili prema visoko energičnim vožnjama u dubstepu. Njegov hit "Cockney Thug" svirali su svi od Pete Tonga do Diploa ili Santogolda a remixe su radili Buraka Som Sistema, Diplo, Drop The Lime i Scratch Perverts. Trenutno radi na remixima za Prodigy, Basement Jaxx i slične.

Starkey dolazi iz Philadelphie i nije stranac na klubskoj sceni. Da bi postao DJ i producent uložio je mnogo truda i zaradio titulu 'Mid-Atlantic and North American Laptop Battle Champion'. Snimao je za etikete Slit Jockey, Trouble & Bass i Peace-Of. U glazbu konstantno uvodi neke novosti a setovi su mu presjek ghetto-techa i dubstep funka.

N-Type je dubstep DJ, producent, vlasnik etikete koji dolazi s juga Velike Britanije. Na underground scenu se uključio krajem 90-tih kao 14.-godišnjak koji je bio uživljen u drum & bass. Kako je glazba evoluirala njegova inspiracija postali su mračniji 2-step garage zvukovi koje je i puštao na underground radio emisiji Delight FM. Nedjeljom navečer od 23h na www.Rinse.fm možete slušati njegovu regularnu emisiju koja donosi zadnja producentska umijeća pod imenom "Dubstep Dubplates".

Asaf Borger aka Borgore se u dubstep uključio nakon što je završio razne glazbene tečajeve i škole. Svirao je klavir kao trogodišnjak, a odlično je izučio i saksofon, bubnjeve svirajući za death metal bend. Bio je i MC u svojoj dubstep grupi AMP.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk