Skip to main content
  • alt
  • 27.12.2014.

Pola desetljeća Baile Musik labela

2009. pod vedrim splitskim nebom osnovan je Baile Music. Nakon dvije godine uspješnog izdavanja slasnih modernih traka s vlasnikom Lukom Vujevom seli se u Frankfurt.

 
Iz svoje njemačke baze Baile Musik nastavlja posipati zvučne valove. Za pet godina konstantnog rasta i napredovanja na Beatportu su vam složili jednu B-Day kompilaciju kao presjek onog najboljeg ožigosanog njihovim logom, Ova kompilacija je šesta u seriji slasnih zvučnih grozdova koje vam serviraju na rođendanskom pladnju. Koliko visoko je postavljena ljestvica onoga što Baile predstavlja govori činjenica da je od 32 izdanja baš svako završilo kao featured po odabiru Beatportova osoblja.
 
Posljednji album koji su izdali izašao je krajem listopada u digitalnom obliku i na dvostrukom vinilu. Radi s albumu danskog dvojca Leman & Dieckmann, naziva Takes Two LP, i predstavlja zaokret u radu oba umjetnika. 

alt

 
Oboje do sada koncentrirani na beat, i Leman i Dieckmann sada se okreću melodičnim synthovima i udaraljkama. Album kroz trake priča priču o prekidu, nijekanju potrebe za ljubavlju i zatim spoznaje da ponekad zaista jest potrebno dvoje za sreću.
 
Napisali su ga i producirali Rasmus Jensen i Thomas Dieckmann i ujedno je i uposlio talente umjetnika kao Julie Christiansen, MS. O i TYRA (Julia Liebig Werup) dok je naslovnicu vizualno uredio gospodin Martin Schell.
 
10 originalnih traka tako prolazi put kojim smo svi kročili u nekom trenu u životu. priča jednu bezvremensku temu kroz atmosferični deep house, preko tech-housea pa sve do oldschool mješavine trancea i housea. Ovo melodiozno putovanje definitivno iskače iz mase i unosi reski svježi zrak među diskografiju 2014.

alt

 
U narednim izdanjima nimalo ne planiraju usporiti ritam. Uskoro dolaze izdanja momaka imenom Deaf Pillow, koji inaće dolaze sa Crosstown Rebellsa, potom slijedi vinyl izdanje iznimno popularnog mannheimskog dua, Bunte Bummler, a izdanja za ovaj vinil su remixali rezidentica iz Londona Monika Ross i jedna od nadolazecih zvijezda, super talentirani ukrajinac, Silat Beksi.
 
Čestitamo Baile Musiku na uspješnoj petici i želimo još  mnogo uspješnih polu desetljeća u godinama koje dolaze, a vi nam se, dragi naši, pridružite u ponedjeljak kada za vas imamo jedno izenenađenje. Do tada sretna vam subota i party on!
brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju