Skip to main content
  • 15.01.2024.

Policija prekinula ilegalni party u Zadru

Na temelju saznanja o održavanju ilegalnog partya, policijski službenici su u suradnji s nadležnim institucijama u noći s 13. na 14. siječnja 2024., na predjelu Musapstana na zadarskom području zatekli skupinu od oko 70 partijanera.

Piše: 

Okupljanje nije bilo prijavljeno policiji, što predstavlja kršenje odredbi Zakona o javnom okupljanju. Policija je identificirala 39-godišnjaka kao organizatora događaja koji nije prijavio okupljanje, ni poduzeo mjere osiguranja.

Naplaćivanje ulaznica i prodaja pića bez računa
Organizator je naplaćivao ulaznice po cijeni od 15 eura, ali nije izdavao račune. Također, pića su se prodavala bez izdavanja računa za uslugu.

Oduzimanje droge
Tijekom nadzora, policija je pronašla oko 3,1 grama ecstasyja i oko 1,4 grama amfetamina kod organizatora i još dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina.

Pravne posljedice
Organizatoru (39-godišnjaku) slijedi optužni prijedlog prema Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o zlouporabi opojnih droga. Dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina su prekršajno sankcionirane zbog zlouporabe opojnih droga.

Daljnje mjere
Policija će dostaviti izvješće nadležnim institucijama radi poduzimanja potrebnih mjera. Nadležne službe koje su sudjelovale u nadzoru će poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti. Policijski službenici će nastaviti s postupanjem kako bi utvrdili sve činjenice i okolnosti događaja.

Ove informacije ukazuju na ozbiljnost prekršaja, uključujući neprijavljeno okupljanje, nelegalnu prodaju ulaznica, nedostatak mjera sigurnosti, te zlouporabu opojnih droga. Organizator i sudionici suočavaju se s pravnim posljedicama, dok policija i druge nadležne institucije nastavljaju s postupanjem.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2