Skip to main content
  • 16.01.2024.

Rave in the Woods pretvara riječku Crkvu u mističnu šumu vođenu Footworksom

Rave In The Woods najavljuje festival, a zagrijavanje za njega kreće već ovog tjedna s prvim od tri warm up partyja.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: Marko Edge

Rave in the Woods je nastao 2017. za ljubitelje glazbe, prirode i pozitivne energije, a svoju je čaroliju stvarao sve do pandemije koronavirusa. Unatoč izazovima, iza ekipe Rave in the Woods je četiri godine festivala, dva warm-up partyja uz Riječinu i na otoku Krku te nezaboravne lokacije na starom odmorištu Satničko, okolica Rijeke. Svoju priču su započeli s techno zvukom, ali kroz godine su postali višebojni, dodajući minimal, house, tech house i progressive ritmove.

Ovog petka 19. siječnja, Rave in the Woods se vraća u akciju i preuzima riječku Crkvu koju pretvara u mitsku šumu vođenu gostima iz FootworksaUn Padreom i Dimitri J-om, kojima će se za pultom još pridružiti Recep, Grenco i Emanuel Jr.

Dimitri J i Un Padre su osnivači Footworksa – radijskog showa i parti serijala koji ima tematski naglasak na crvenu boju te nosi brzi tech-house, house i techno zvuk. Dimitri J je svoju karijeru pokrenuo u 2012. i oduvijek je ciljao na inovaciju u svim segmentima industrije. Un Padre je svoju strast prema elektroničkoj glazbi otkrio 2014. na Ibizi, a nedugo nakon toga mu se karijera već našla na uzlaznoj putanji.

Recep je riječki producent i DJ, jedan od osnivača Press Play Evetsa, koji je svoje obrazovanje u glazbenoj produkciji stekao u Berlinu. Otkrivanje berlinske glazbene scene te utjecaj njihove klupske kulture oblikovao je njegov stil kojim dominira house i techno glazba.

Grenco je DJ, producent i jedan od osnivača Greenlight kolektiva, strastveni “digger” koji predstavlja novu generaciju underground DJ-eva s ovih prostora. Emanuel Jr. aktivan je na sceni od 2016. te je pokretač Rave in the Woodsa. Njegovi setovi su poznati po mješavini groovea, vokala i melodičnih traka koji stvaraju glazbeno putovanje koje vrijedi doživjeti.

Rave in the Woods pres. Footworks Showcase će poslužiti kao prvi warm up party za nadolazeći festival, a popratit će ga još dva partyja na kojima će gostovati DJ-evi iz Nizozemske, Španjolske i Italije. Organizatori nam otkrivaju kako pripremaju prvi 0% waste festival u Hrvatskoj s naglaskom na održivosti i kružnosti.

Prije nego što preuzmu plesni podij u Crkvi iz Rave in the Woodsa poručuju: “U zatvorenom prostoru želimo posjetiteljima pružiti doživljaj prirode, transformirajući klub na način koji još niste doživjeli. Pripremite se za nezaboravno iskustvo!”

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: RITW pres. Footworks Showcase Rijeka

brejcha 2
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.