Skip to main content
  • 1.03.2018.

Policija u strahu, Nizozemska sve više postaje narko država

Velike količine ecstasy-a koje se nalaze u Europi i SAD-u dolaze iz nizozemskih labaratorija, sa juga zemlje kojima upravljaju marokanske bande.

Piše: 

Nizozemska policija želi pojačati svoje snage sa dodatnih 2000 članova u borbi protiv organiziranog kriminala u zemlji, dok kritičari to vide kao pokušaj izvlačenja više novaca od središnje vlasti.

Službene brojke sugeriraju kako je kriminal u Nizozemskoj u silaznoj putanji, dok policija izvještava kako mnoge žrtve ne prijavljuju incidente, te organizirani kriminal time dobiva slobodne ruke za svoje poslovanje.

"Samo jedan od devet kriminalnih događaja se može rješiti sa trenutnim ljudima i resursima. Detektivi iznose kako se mali kriminalci razvijaju u bogate poduzetnike koji se usredotučuju na ugostiteljsku industriju, stambena tržišta, srednju klasu te putničke agencije". – stoji u izvješću za tamošnji De Telegraaf.

Kritike stižu prema prodaji kanabisa u coffee shoppovima te legalnom statusu prostitucije u zemlji. Time se tvrdi kako je Nizozemska tim potezima promaknuta u glavno središte trgovine drogom i ljudima.

U Europolu stoje brojke koje pokazuju kako polovica od 5,7 milijardi eura vrijednog kokaina na europskom tržištu dolazi iz Rotterdama.

Izvor – [TheGuardian]
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk