Skip to main content
  • 1.03.2018.

Ponosna 100-tka Technodromea!

Dromomani su oni koji lutaju – besciljno, nezasitno, ugodno, bez konkretnog cilja, a opat sa svim nemirima zasićenima uz put, kojima ne smeta tražiti u izgubljenosti, koji uživaju u goloj melankoliji nenađenog i iznenadnim nalaženjima onoga što nisu ni znali da trebaju.

Piše: 

Da skokneš vremeplovom u doba stare Grčke, dramatično prebaciš togu i zapikneš lovor u kosu i pitaš svoga su-Grka što je dromos, s onom rukom u kojoj ne drži grozd pokazao bi ti na put namijenjen nečemu. Danas korijen ove korisnosti puteva i svrsishodnih prostora prepoznaješ u aerodromima i hipodromima, no daleko od krila aviona, konjskih griva i inicijalnih toga stoji i technodrome – mjesto sleta i sliva za sve ono techno.

Technodrome label tako kao techno punkt ljubavi sigurno spava u rukama sasvim ti dragog DJ Ogija koji dromomanski luta zvučnim i traži najbolje od tamnog, minimalističkog i progresivnog techna. Nije bitno jesi li već ustoličen ili tek sklapaš prvi demo, ako je dobro uzet će se u obzir kao dio Technodromea. Čini se kao nedavno da je prvo izdanje dodirnulo uši, a sada smo već na savršenoj oblosti stotog izdanja, na zadovoljavajućem umnošku deset desetki koje je u Ogijevoj osobnoj estetici već odavno označeno kao značajna stepenica i tako u slavlju jubileja nastaje presjek kroz 25 traka miješanih umjetnika sakupljenih iz najzakučastijih kutaka svijeta. Uistinu globalan, uistinu techno i sasvim novi pridošlica audiosferi, Technodrome 100 nosi sljedeća izdanja i autore:

DJ Scale Ripper (Belgija), Paralytic & Ruediger Kraenzlein (Njemačka), Dual Fuel (Italija), Distek (UK), I1 Ambivalent (Hrvatska), DJ Ogi, Atze Ton (Njemačka), Sandro Galli (Italija), Aileman Blau (Mexico), Kamil Van Derson & Slava Tropar (Rusija), The ID (Hrvatska), Aske & Jacks Menec (Brazil), Ertax (Hrvatska), Sarah Strandberg (SAD), Matt R (Hrvatska), Tias (Hrvatska), Xenex (Hrvatska), Matt Jox (Hrvatska), Anorm (Italija), Robyker (Italija), Volodia Rizak (Ukrajina), Ivan Mikic (Hrvatska), Jack Menec (Brazil), Gerard Heijne (Nizozemska), D – Tech (BiH).

Pa kako je jedan Dante već znao savršeni potencijal stotke i u Božanstvenoj Komediji pronašao put kroz pakao, čistilište i raj, moć stotke jaše dalje u zalazak sunca, samo ovoga puta uz nju imaš i Technodrome soundtrack koji se zadržava negdje pred rajskom lesom. Stisni play, ugrabi svoju okruglu jubilarku i enjoy!

Link za kupnju -> https://www.djtunes.com/various-artists-25/technodrome-100

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2