Skip to main content
  • Amazon
  • 16.02.2012.

Porast prodaje digitalnih izdanja

Unatoč lošijoj ekonomskoj situaciji diljem svijeta prodaja digitalnih glazbenih izdanja i albuma u odnosu na prethodnu godinu bilježi pozitivan trend.

Piše: 

Naslovna foto

Amazon

Britanska glazbena industrija bilježi porast prodaje od 35.4% u odnosu na 27.4% u 2010., što je 11% više u ukupnom dohodku od prodaje digitalnih glazbenih izdanja poput on line downloada, servisa i mobilnih glazbenih sadržaja.

Prema najnovijim podacima objavljenim u britanskim medijima od strane British Recorded Music Industry (BPI), glazbena industrija je tako tijekom 2010. godine zaradila 82 milijuna funti od prodaje digitalnih izdanja, dok je u 2011. ta brojka premašena za čak 35 milijuna funti.  

Direktor BPI-ja Geoff Taylor izjavio je: "Za dugoročnu perspektivu glazbene industrije vrlo je ohrabrujuća činjenica da je tempo rasta prodaje digitalnih izdanja nastavio rasti. Britanski izdavačke kuće podržavaju široki spektar glazbenih servisa dok obožavatelji prihvaćaju digitalne oblike glazbe kao nikad dosad. Glazbena industrija će stoga nastaviti davati potporu britanskim talentima koji su uspjeli održati prihode i u ovako teškim ekonomskim vremenima."

U svakom slučaju britanska glazbena industrija očito je pronašla način kako doskočiti problemu piratstva i bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari odvijati u ovoj godini nakon rušenja Megauploada od strane američkih vlasti.

sea star desk
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.