Skip to main content
  • porat
  • 6.07.2012.

Porat ne želi biti Barbarellas

Kad smo danas na Facebook stranici kluba Porat u Pirovcu ugledali neobičnu najavu tj. poziv na Avantgarden party zapitali smo se što se događa, otvara li se Porat ponovno i kako kad je tamo trenutno klub Barbarellas?!

Naslovna foto

porat

Na stranici Porat kluba stoji poziv – Porat club present: „AVANTGARDEN party, subota, ulaz free, piće donesite vi, a led gratis… sound from barbarellas :)“

Koliko znamo u tu istu subotu 7.7. u Barbarellas klubu koji se nalazi u prostoru kluba Porat održava večernji dio Garden Festivala i nastupa Kenny Dope, pa smo u najmanju ruku ostali zbunjeni, tko tu pije a tko plaća?

Pomislili smo da nije riječ o nekoj novoj suradnji, ali kako bi razjasnili nedoumicu Andrea, vlasnik Porat kluba nam je objasnio da on ovaj party ne bi nazvao protestom, ali da su previše uožili u Porat i da ga nevjerojatno boli što su Englezi došli i uz pomoć politike i gradonačelnika uspjeli dobiti licencu za klub na dvije godine.
Englezi su došli i ne znam na koji način uspjeli izbaciti nas kao budale iz kluba nakon svega što smo uložili u njega, previše smo se trudili da bi ga tek tako prepustili, želimo plesati u našem klubu kao što smo nekad plesali“ – objašnjava Andrea i dodaje „Pokušao sam razgovarati s Nickom ( organizatorom Garden Festivala op.ur.), ali on nema volje za suradnju, stoga se sutra okupljamo u nekadašnjem prostoru Porart galerije, bez komercijalnog cilja, bez prodaje, samo kako bi plesali i izrazili da nećemo sve tek tako pustiti.

S druge strane Nick Colgan, organizator Garden festivala, nekadašnji član grupe UB40 koji se u međuvremenu i doselio u Hrvatsku s obitelji ne želi nikakve ratove- „Ukoliko je to što Andrea organizira legalno, ja tu ne mogu ništa, koliko znam ni jedan komad zemlje više ne pripada Andrei i Marinu, a ja sam svoje dozvole dobio na sasvim legalan način. Ne znam zašto ih oni nisu dobili i ne bih ulazio u to, ali ponavljam dok god je sve legalno ja tu ne mogu ništa. Mogu samo priznati da su takvi potezi u jednu ruku smješni i za mene čudni.“ – izjavio je Nick.

U svakom slučaju bilo da se radi o klubu Porat ili Barbarellas, prostor i lokacija su savršeni da bi se u njemu vodili ratovi ili da bi zbog nerješenih pitanja ostao zjapiti prazan.

sea star desk
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.