Skip to main content
  • 6.11.2023.

Porečki elektronički duo DBFB ima novi EP -Rhytmascend- na After Us Recordsu

Perspektivni elektronički duo nedavno je zavrijedio nekoliko nominacija za sedmo izdanje nagrade Ambasador

Piše: 


Porečki duo DBFB izdali su novi EP “Rhytmascend” na domaćem After Us Recordsu. Ovo je treće ovogodišnje izdanje za perspektivni duo, koji su 2023. izdali EP-jeve1987” i “Stones”.

EP “Rhytmascend” donosi tri originalne trake – “Rhythmascend 001”, “Rhythmascend 002” i “Rhythmascend 003”, kao i dva remiksa od Maa Haipinga za “Rhythmascend 001” te od Williama Arista za “Rhythmascend 002”.

Karakteristike novog EP-ja je istraživanje dub techna na višim razinama, a zamisao je da svaka pjesma bude brža za 1 BPM, počevši od 142 BPM-a. “Za nas, dub techno je umjetnost slikanja s odjecima, stvarajući platno hipnotičkih ritmova i zvučnih pejzaža koji prkose vremenu i prostoru” objašnjavaju svoju filozofiju iz DBFB-a.

Perspektivni duo dodaje kako ovaj EP poziva na putovanje kroz raznolik svijet zvuka, gdje se hipnotičke atmosfere stapaju s dubokim ritmovima. Što se samih obrada tiće, Ma Haiping je stvorio prepoznatljiv dub techno remix, dok je William Arista traku obogatio s južnoameričkom energičnosti, perkusijama i unikatnim teksturama.

Novo produkcijsko umijeće porečkog dua već je dobilo podršku od renomiranih kolega sa scene poput Ben Simsa, Dax J-a, Marca Baileyja, Alexandera Kowalskog, Volstera i drugih.

EP “Rhytmascend” je dostupan na Bandcampu i SoundCloudu.

 

soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju