Skip to main content
  • Jacques Lu Cont
  • 12.02.2012.

Povratak Jacques Lu Conta

Trostruki dobitnik Grammyja, producent i tekstopisac Jacques Lu Cont aka Stuart Price aka Les Rythmes Digitales ponovno radi na svom materijalu.

Piše: 

Naslovna foto

Jacques Lu Cont

Kao Stuart Price rodom Engez, francuskog umjetničkog imena Jacques Lu Cont producirao je i remiksirao albume i pjesme poznatih glazbenih zvijezda poput New Ordera, Madonne, Kylie Minogue, Take That, Missy Elliott, Scissor Sisters, The Killers, Pet Shop Boys, Brandon Flowers, Gwen Stefani, Seala i drugih. Osnovao je bend Zoot Woman koji smo imali priliku vidjeti i poslušati na Atlantis Festivalu 2008., stoji iza projekata Paper Faces, Man With Guitar, Thin White Duke, a pod pseudonimom Les Rythmes Digitales 1999. izdao je album Darkdancer koji je obuhvatio sve ono što su '80. i '90. zajedno sačinjavale u glazbi. Darkdencer uspio je spojiti najbolje analogne elektronske zvukove koje su u ono vrijeme mogle proizvesti klavijature poput Moog, Casia ili Yamahe, uz dodatak ranog house zvuka i sve to upakirati u modernu produkciju koja je i sada revolucionarni primjer razvoja elektronske glazbe, a tada je tek imao 22 godine.

{soundcloud}https://soundcloud.com/tracques/jacques-lu-cont-reload{/soundcloud}

Bilo je i vrijeme da se nakon tolikih suradnji nadareni Jacques odluči ponovno pozabaviti svojim glazbenim projektima. Možda se radi o preobraćenju ili pak o prosvjetljenju no nakon singla "Reload" svoju novu stvar nazvao je "Church", razlog je svakako dojmljivi intro i zarazna melodija koja traži da ju ponovno poslušate. Dio svog novog materijala Jacques će predstaviti i na ovogodišnjem Sonar Festivalu u Barceloni, a s obzirom koliko mu je vremena trebalo da se poželi ponovno aktivirati na plesnom podiju sa svojim glazbenim novitetima nadamo se da će uspjeti ove godine završti album i ponovno nas oduševiti svojim znanjem i kreativnošću.

{soundcloud}https://soundcloud.com/tracques/jacques-lu-cont-church-hd{/soundcloud}

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2