Skip to main content
  • 11.11.2017.

Poznata DJ lica otkrivaju koja su to imena koja su utjecala na njihove karijere

I dok plesači svake godine biraju svoje najdraže DJe pri čemu to izaziva i veliku kontroverznost, tko su zapravo imena koja isti ti DJi biraju kao svoje favorite? DJ Mag napravio je poveći izbor, a mi biramo svoje favorite.

Piše: 

Od mladih dana pronašli ste izvor inspiracije u liku neke druge osobe, koja vas na neki način čini boljima i na koje se ugledate. Svatko ima svog mentora, a sada saznajemo tko su ta imena kojima se utjecajni DJi godinama dive.

Eats Everything -> Carl Cox

"Prvi put kad sam ga vidio bilo je to u Lakoti, Bristol, 1996. godine. Carl je kasnio, puno kasnio. Bilo je 4, 5, 6 u noći, još uvijek nigdje Carl Coxa, ali obećali su nam da dolazi. Do trenutka kad se pojavio, bilo je već oko sedam ili osam, samo oko 300 nas je ostalo i svirao je do podneva i potpuno je razvalio taj nastup. Postoje glasine kako nije uzeo novac za nastup jer je iznevjerio publiku Bristola. Pitao sam ga jednom, sjeća li se te noći i rekao je da da, a kada sam ga pitao da li stvarno nije uzeo novac, rekao je da nije! Kakva legenda. Nitko ne kaže nijednu lošu riječ o njemu. Zašto? Zato što je dobar prema svakome. "Nijedan drugi DJ ne stane uz bok Carl Coxu. Glavna je faca već 30 godina i jedini DJ koji će privući 10.000 ljudi u noćni klub bilo gdje u svijetu. Čini se da je sve veći i veći."

Dave Clarke -> John Peel

"Njegovi nastupi bili su mi od vitalne važnosti. U pitanju je strast i uvjerenje. Svaki žanr pod suncem povezan je s iskrenost i integritet. On je prekinuo moju karijeru, stvorio mi ju je. Sva druga podrška, koju sam milostivo primio, postojala je samo zato što je John svirao moju glazbu. Bez Johna, doista vjerujem kako sve ove godine koliko postojim, da me ne biste htjeli pitati ovo pitanje jer vjerojatno bi radio jedan drugi posao koji nema nikakve veze s glazbom. "

Joris Voorn -> Derrick May

"Prvi puta kada sam ga čuo na radio mixu koji je odradio u Amsterdamu na kaseti, bio sam nadahnut. Način na koji je miksao svaki stil koji sam volio, od disca do techna, iz house u ambient i sve između. Stvar je bila u spoju nespojojivog i način na koji je on stvarao atmosferu. I poslije 20 godina i dalje u mojim setovima čujete utjecaj Derric Maya."

James Zabiela -> Sasha

"Trenutno sam u avionu negdje u srednjoj Americi, dolazeći s nastupa iz LA-a, a razlog zbog kojeg sjedim ovdje na 35.000 stopa visine – radeći u životu ono što doista volim – je poprilično zbog Sashe. Ne zato što je bio dobar i velikodušan da mi pruži mogućnosti koje su mi dopustile da se nalazim u ovoj situaciji, ali zato što sam, kada sam krenuo kao DJ, bio mi je  konstantan izvor inspiracije i formirao sam svoju ideju kakav bi DJ trebao biti. Ponekad, kada mi zatreba inspiracija, nađem se u situaciji kada poslušam jedan on njegovih starijih legendarnih mixeva, a dok sviramo zajedno na festivalu često ću dobiti podsjetnik što je to što ga čini posebnim. Ima sposobnost majstorskog umijeća kreiranja priče unutar svojih setova sa besprijekornim tehničkim vještinama."

Nina Kraviz -> Laurent Garnier

"Tijekom mojeg početka, imao je sve što mi je bilo potrebno kako bi uhvatila vlastitu maštu i emocije. Kada sam ga vidjela kako svira – za vrijeme dok sam bila mladi DJ u potrazi za inspiracijom – bio je tako strastven da je sve izgledao kao da elektricitet izlazi iz njega. Voljela sam način na koji je mogao spajati sve žanrove i učiniti ih kompletno konherentnima sa takvim majstorstvom. Svojom sposobnošću kako da prenosi osjećaji, osvojio me zauvijek."
{youtube}4N_sz08s–o{/youtube}

Preuzeto sa [DJMag]
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2