Skip to main content
  • 1.06.2022.

Poznata glazbenica bila je žrtva napada injekcijom u Berghainu

Prošlog vikenda Zoe Zanias, pjevačica grupe Linea Aspera i suosnivačica Fleisch Collectivea, pretrpjela je napad injekcijom u berlinskom Berghainu

Piše: 


Zanias opisuje uznemirujući incident u objavi na Instagramu i poziva na više opreza, pažnje i obzirnosti. Na plesnom podiju iznenada je doživjela probleme s disanjem i kolabirala je. Ubrzo nakon što su je oživjeli klupski bolničari, doslovno je izbačena iz Berghaina.


Foto: Getty

Ovo je uznemirujući zločin koji uključuje davanje injekcije štetnih droga osobi bez njezina pristanka. Igle su apsolutno sićušne. Prema njenom izvješću, izbacivači nisu pokazali razumijevanje ni suosjećanje, već su je natjerali da se osjeća krivom, pa se na kraju ispričala za incident. Bezbroj komentara na objavu i poruke u Facebook grupama upućuju na to da je posljednjih mjeseci u Berghainu bilo sličnih napada ubodom igle. Podršku su joj pružili brojni kolege DJ-i. Kritike na način na koji se klub nosi s problemom sve su češće.

Needle spiking se počeo događati na zabavama, rave-ovima i klubovima u Velikoj Britaniji, a u posljednje tri godine je u porastu. Prema Vijeću nacionalne policije (NPCC), od rujna 2021. do siječnja 2022. prijavljena su ukupno 1382 incidenta.

Posljednjih tjedana diljem Europe gomilaju se izvještaji o ovom zločinu u vezi s raznim noćnim klubovima i festivalima. Posebno su pogođene mlade žene i tinejdžeri.

Kod uboda igle, žrtvi se ubrizgava tvar kroz štrcaljku

Zasad nije jasno o kojoj se drogi točno radi jer u krvi oboljele osobe još nije otkrivena nikakva tvar. Liječnici također ne mogu razumjeti kako je točno napravljena injekcija. Ali pretpostavlja se da se radi o drogama koje izazivaju sedaciju, amneziju tipično za droge za silovanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zanias (@zoe_zanias)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zanias (@zoe_zanias)

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop