Skip to main content
  • 1.06.2022.

Stephan Zovsky: -Nadam se da je HR scena otvorena za našu vibru-

Euforija koja se stvara tijekom setova dolazi iz dubine: ravno iz srca

Piše: 


To je opet razlog zašto je ljubav Stephana Zovskyja prema House glazbi vrlo zarazna – jer je iznimno strastvena i puna predanosti. Njegov ležerni karakter umjeren je između vrlo različitih atmosfera i raspoloženja. On ih spaja u jednu harmonijsku formulu… formulu napisanu univerzalnim jezikom House glazbe.

Koliko dobro ova formula djeluje na flooru, Stephan je dokazivao iznova i iznova tijekom proteklih 15 godina: solo i kao polovica Schäufler & Zovsky, na užurbanom Tanzwiese festivalu Fusion, kao umjetnik putujućeg cirkusa 3000° ili u klubovima diljem Europe. DJ-ing je bogat izvor inspiracije za njegov studijski rad, a njegov studijski rad bogat je izvor inspiracije za njegove DJ setove. Uoči premijernog izdanja festivala 3000Grad am Meer popričali smo sa Stephanom.

1.)    Jesi li nestrpljiv za festivalsko izdanje i slavlje 3000grada na Zrću u Hrvatskoj?

O da, već dugo radimo na ovom događaju s malom ekipom. Naravno da se jako veselimo ovom trenutku. Za nas je to prvi događaj u Hrvatskoj, pa da, jako sam uzbuđen.

2.)    Kakva je trenutno razigranost elektroničke scene u tvom gradu na sjeveru Njemačke?

Na to zapravo nije tako lako odgovoriti. Naša je scena toliko šarena i široko raznolika u mnogim aspektima. Sama velika raznolikost različitih glazbenih pravaca bila bi dobra osnova za cijeli roman. Osobno preferiram puštati nešto između melodičnog techna i indie dancea.

3.)    Koji su po tvom mišljenju pozitivni i negativni čimbenici live izvedbe?

Na prvi pogled ne mogu se baš sjetiti mnogo negativnih čimbenika, da budem iskren. Naravno, može biti da player nije tako dobar tijekom nastupa ili da razglas ne može dobro prenijeti vibraciju. No, sviranje je neizostavan dio mog glazbenog stvaralaštva i inspiracije.

4.)    Spremaš li možda koja nova izdanja i kolaboracije u skorijoj budućnosti?

O, ima puno toga, moj novi singl "In Between" će uskoro izaći na mojoj etiketi Sueslide. Ovaj singl je suradnja s mojim dobrim prijateljem FiveP iz Italije i jako mi je prirastao srcu. Kasnije u srpnju dva moja remiksa bit će objavljena na 3000Grad Records i Beyond, jedan za Deenaru i jedan za S.One.

5.)    Što sve očekuješ od Zrća i hrvatske elektroničke scene?

Da budem iskren, jako sam uzbuđen, na plaži se tijekom sezone odvija jako puno događanja i festivala koji odražavaju vrlo različite trendove na našoj sceni. Jako je teško imati očekivanja. Naravno da se nadam da je scena otvorena za našu vibru i da ćemo zajedno imati jako lijep događaj.

Zovsky je jedan od 30-tak DJ-a koji puštaju na skorašnjem festivalu 3000Grad am Meer . Festival se po prvi put u Hrvatskoj održava od 9. do 12. lipnja na Pagu u klubu Kalypso. Mali intimni boutique festival istoimenom kolektiva koji slovi za instituciju njemačke elektroničke scene navodi da će glazba biti od house do techno i downbeata, a festival ima 3 floora: Chill floor je u kampu udaljenom 10km od Zrća, dok su dva floora u Kalypsu i na plaži pored kluba u restoranu i baru Tattva.

∞ 3000Grad KAMP & ULAZNICA ∞
bit.ly/Ticket-Travel-Hosting_3000GradAmMeer

∞ SAMO ULAZNICA ∞
https://bit.ly/Only-Ticket_3000GradAmMeer

FB EVENT
3000Grad am Meer ~ Insel Pag / Kroatien

sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2