Skip to main content
  • alt
  • 11.06.2015.

Predsjednik Litve komentirao Ten Wallsov homofobični ispad

Plutate li u digitalnom info bazenu elektronike šanse su da ste naletjeli na homofobičnu melodramu litvanskog DJ-a i producenta Ten Wallsa.

 
Protekloga tjedna je započela serija nerazumno ljutitih monologa u kojima je Ten Walls aka Marijus Adomaitis gay populaciju nazvao drugom vrstom i usporedio ih s zlostvaljačima djece. Očekivano ovakav javni isup mržnje nije baš dobro sjeo globalnoj glazbenoj zajednici i unatoč isprici i navodnom pokajanju Ten Walls je suočen s otkazivanjem gaža i festivala posvuda.

alt

 
Nepromišljena netolerantna mrmljanja na društvenim mrežama su podigla toliku buru da je i sam predsjednik države odlučio svrnuti oko i u maniri stvarnoga vođe pokušao u nečemu lošem pronaći onaj posrebreni rubek referiravši se da bi ovo mogao biti početak otvorenijeg govora o homofobiji i ne toleranciji.
 
“Vjerujem da ovaj incident koristi državi na način da u ovoj zemlji postajemo sve otvoreniji i otvoreniji u raspravama koliko smo izolirani, o našoj netoleranciji spram onih koji su drugačiji, kao i homofobiji. Vjerujem da su rasprave zdrava stvar i trebamo ih više jer što prije Litva postane otvorenija i tolerantnija time bolje za državu” ustvrdio je Grybauskaitė jučer.

alt

 
Svatko ima pravo na svoj stav u demokratskom društvu. Masovni mediji su slobodni javni porstor u kojem svatko može reći što želi što je za one nepromišljene tempirana bomba, time gore ako su javna ličnost. Dobar PR je zlata vrijedan, a iako postoji uzrečica kako je i loš PR dobar PR, čini se da smo ipak stupili u novo doba moralne inteligencije u kojem zdrav razum ipak nosi neku težinu.
 
Nadamo se da će se riječi litvanskog predsjednika pozlatiti i da će jedan ružan incident na poslijetku rezultirati pozitivnim ishodima, Ako je već put u pakao popločen lošim namjerama nema razloga da ne vrijedi i obratno.
dobar house desktiop
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju