Skip to main content
  • alt
  • 11.06.2015.

Kultni klub Arches u stečaju

Jučerašnji sastanak odbora kluba u Glasgowu, sazvan zbog opoziva odluke kojom se klubu dopušta rad do 3 sata ujutro, završio je tužno.

 
Nakon što im je Glasgowski odbor za dodjelu dozvola odbio vratiti dozvolu čak i nakon što je online peticija sakupila gotovo 40 000 potpisa, Gordon Kennedy ,koji se načazi na čelu odbora izvršnih direktora, dao je izjavu:

alt

 
“Odbor je zatražio profesionalni savjet i ostavljeni smo s ni jednom drugom opcijom no da započnemo proces dodjeljivanja stečajnih upravitelja za The Arches Theatre Ltd kao i za Arches Retail. Ova odluka donesena je s dubokim žaljenjem i imat če velik utjecaj na naša osoblje, poslovne partnere, klijente i reputaciju Glasgowa i njegove ekonomije noćnog života”.
 
Takođeđr dodaje: “Nadamo se da će stečajni upravitelji, radeći s partnerima i dioničarima, spasiti barem neke od aktivnosti po kojima je Arches poznat. Odobor iskreno zahvaljuje osoblju, klijentima, onima koji nas podržavaju izvođačima i partnerima koji su nas podupirali svih ovih godina. Ovo je vrlo tužan dan za Arches i Glasgow. Bili smo razočarani i iznenađeni odlukom Odbora za dozvole. Arches ima nultu toleranciju prema drogama i surađuje s policijom već čitav niz godina. U seriji od 6 godina, situaciji do sada bez presedana, Arches je osvajao zlatni standard prema Glasgow Community Safety/Strathclyde Police Best Bar None nagradama – priznanje za najbolje praktično održavanje  sigurnog i dobro vođenog kluba. Ni jedan lokalitet u Škotskoj to nije postigao.
{youtube}kAW5ygOFhUo{/youtube}
 
Izvršni direktor Mark Anderson rekao je: “Ne samo da će lokalna ekonomija patiti kroz gubitak ovog jedinstvenog i važnog clubbing prostora, prostora za živu glazbu i korporativnu gostoljubivot za grad kojem je vrlo važno konferencijsko i event poslovanje, već i za reputaciju Glasgowa kao živog progresivnog grada europske kulture. Svi povezani s The Archesom osjećaju golemu nepravdu, ali možemo držati glavu uzdgnutom i biti iznimno ponosni na trajno naslijeđe koje nesumljivo ostavljamo”
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2