Skip to main content
  • 10.11.2009.

Predstavljamo oOoze festival 2009.

oOoze Festival koji će se događati 12. i 13. studenog u osječkoj Tvrđi je (čitaj u:z) je crossmedia kulturni događaj koji objedinjuje glazbu, vizualne umjetnosti, street art, performance i video. oOoze se do sada održavao 2007. na otoku Korčuli i 2008. u Dubrovniku. Do sada je na oOoze-u  sudjelovalo 30 likovnih umjetnika, 100 glazbenika, 30 video i filmskih umjetnika. Program će se 2009. odvijati na više lokacija u Tvrđi – povijesnom dijelu grada Osijeka.

Piše: 

Vizualni umjetnici će svojim svjetlosnim instalacijama, video performansima i art filmovima slikati po zidovima Tvrđe, a sve to uz potporu glazbe i zvučnih efekata. oOoze želi da umjetnici  okruženje u kojem stvaraju integriraju u svoje radove i to tako da zajedno čine nerazdvojnu umjetničku cjelinu koju će posjetitelji šetajući Tvrđom sami otkrivati. Zapravo cijela Tvrđa postati će tijekom dva dana umjetnička galerija na otvorenom.

Cijeli umjetnički program s ulica kasnije u noć postepeno prelazi u koncertne prostore i klubove do ranih jutarnjih sati. Tako će osječani konačno moći uživati u glazbi Darka Rundeka i plesati uz ritmove najsuvremenijih glazbenih pravaca koji se događaju po europskim metropolama – avangardni minimal, šaljivi space disco, dubstep..

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk