Skip to main content
  • 31.05.2021.

Preko 600 umjetnika potpisuje otvoreno pismo potpore #MusiciansForPalestine

Preko 600 umjetnika potpisuje pismo #MusiciansForPalestine u znak podrške palestinskim pravima

Piše: 


'Razgovaramo zajedno i zahtijevamo pravdu, dostojanstvo i pravo na samoodređenje palestinskog naroda i svih koji se bore protiv kolonijalnog oduzimanja vlasništva i nasilja širom planeta'

Otvoreno pismo s naslovom #MusiciansForPalestine podijeljeno je online 27. svibnja, u znak solidarnosti s narodom Palestine. Potpisnici pisma "odbijaju nastup u izraelskim suradničkim kulturnim institucijama" i "čvrsto stoje u podršci palestinskom narodu i njegovom ljudskom pravu na suverenitet i slobodu".

"Kao glazbenici ne možemo šutjeti." navodi se u pismu. "Pozivamo naše vršnjake da javno potvrde svoju solidarnost s palestinskim narodom".

Među umjetnicima koji su potpisali pismo su A-Trak, Cypress Hill, DJ Snake, Juliana Huxtable, LSDXOXO, Marie Davidson i VTSS, zatim palestinska DJica Sama 'Abdulhadi, India Jordan, KMRU i Run The Jewels.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2