Skip to main content
  • 16.02.2021.

Kratki dokumentarni film o palestinskoj techno kraljici Sama Abdulhadi

U kratkom dokumentarcu pogledajte portret palestinske techno kraljice Sama' Abdulhadi koja je nedavno bila u središtu skandala jer je puštala glazbu odnosno snimala Beatport video serijal i to na muslimanskom svetom mjestu.

Piše: 


Uhićena je, a narod je bio podijeljen oko samog događaja. Nakon prosvjeda ipak je puštena da se brani sa slobode uz jamčevinu i zabranu napuštanja Palestine. Sada čeka suđenje, a mogla bi dobiti do dvije godine zatvora zbog kršenja mjera o koronavirusu i što se navodno točio alkohol na svetom mjestu proroka Mosesa.

Iako je imala dozvolu Ministra turizma, političari su oprali ruke odbacivši takve insinuacije, a nešto slično već je viđeno na našim prostorima stoga ne čudi što će umjetnica postati žrtveno janje političkih obračuna.

Palestinka je predvodnica underground scene svoje regije koja je posljednjih nekoliko godina s prebivalištem u Londonu osvojila srca partijanera diljem svijeta. Sami početci su joj bili 2006., a u krugovima se počinje vrtiti nakon što je u Velikoj Britaniji diplomirala audio inženjering i glazbenu produkciju.

Potom seli u Kairo i radi na dizajnu zvuka za filmove kroz vlastitu tvrtku. Ima etiketu Awyav koja predstavlja neovisne umjetnike iz arapskog svijeta. Svakako valja istaknuti njen nastup za Boiler Room 2018. i dokumentarac snimljen o palestinskoj underground sceni sa istom ekipom. Bila je i rado viđen gost villa partya na Ibizi tijekom IMS Summita. Zadnje vrijeme koristila je za produkciju svog studijskog albuma.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk