Skip to main content
  • 2.10.2017.

Preleti svijetom u zvukovima koje ti nudi ova interaktivna mapa

Put oko svijeta bliži je nego ikada prije. Udomite svoja osjetila sluha na putovanjima o kojima godinama sanjate. Radio Aporee vodi vas na zavidne i iznenađujuće lokacije.

Piše: 

Radio bi najbolje mogli opisati kao bežični prijenos podataka. Komunikacija putem frekvencija mnogima je prva stvar koju naprave svako jutro. No jedan jedinstveni radio nosi sasvim drugu priču. Pomoću interaktivne mape, Radio Aporee nudi ti mogućnost putovanja diljem svijeta sliječući na lokacije koje nečeš vidjet, već ćeš ih čuti.

Mnogi ljudi doprinijeli su razvitku radia na način da su na jednostavan način snimili audio zapis na mjestu gdje su se nalazili i poslali ga na radio. Tako se na ovom putovanju možete preseliti u Brazil upijačući zvukove Amazone ili u Nepal slušajući udare valova.

Zanimljiva opcija je ''Geo Mixer'' koji nudi mogućnost odabira dvije lokacije istovremeno i preslušavanje prelijevanje zvukova ispunjenih na čarobnim mjestima. Jednostavno se preobuci u elektromagnetski val i poslušaj kako izgledaju zvukovi diljem planete. Svoje mjesto našla je naravno i Hrvatska pa najbolje da kreneš od svog doma, a gdje ćeš završiti ovisi o tvojoj želji za dalekim putovanjima.
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk