Skip to main content
  • 23.12.2019.

Preminuo je D and G

U subotu, 21.12. preminuo je Damir Gomuzak poznatiji kao D and G, hrvatski DJ, a kasnije i producent, remikser, promotor, umjetnički direktor programa u Haciendi, Galleryu, Byblosu i The Bestu.

Piše: 

Naslovna foto

D and G


Karijeru započinje 1992., a stvari postaju ozbiljne 1995. kada se s Fresh Jayom počinje producirati brojne singlove i ploče.

Nakon nekoliko izdanja za Aquarius Records uspostavili su etiketu Groove Bar Miami. Nastupali su zajedno kao Magic Grooves po brojnim hrvatskim klubovima.

Od 2001. radio je na vlastitom projektu House Music Your Music kojemu je cilj bila promocija house glazbe. Kao rezident u Haciendi, Galleryu, Byblosu i The Bestu setovi su mu se sastojali od podžanrova house-a kako bi dotaknuo istovremeno što više ljudi na plesnom podiju.

Osnovao je Music Management kroz koji u Hrvatsku dovodio najznačajnija imena svjetske house scene poput David Guette, David Moralesa, Bob Sinclara, Erick Morilla, Axwella itd. D and G je producirao pop dance i electro pop-dance pjesme, prožete vokalima.

Bio je i umjetnički direktor gore spomenutih klubova koji su uveli revoluciju na hrvatsku klupsku scenu brojnim inozemnim gostovanjima, a od 2003. do 2009. bio vrhunac njegovog djelovanja, nakon čega se posvećuje uglavnom produkciji, a potom potpuno napušta scenu.

Fotografije sa tih nezaboravnih partija mogu se pronaći u našoj foto arhivi.

Obitelji Damira Gomuzaka upućujemo iskrenu sućut, a Damiru se zahvaljujemo na ogromnoj podršci koju je pružao u radu našeg portala tijekom svoga djelovanja.

Počivaj u miru prijatelju!

sea star desk
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.