Skip to main content
  • jonty skrufff
  • 19.03.2020.

Preminuo je omiljeni britanski DJ i bloger Jonty SkruFFF

Početkom ožujka ove godine svijet je napustio "duša od čovika" Jonty SkruFFF iz Velike Britanije koji je posljednjih desetak godina živio i radio u Berlinu.

Piše: 

Naslovna foto

Jonty Skrufff


Jonty je preminuo nakon borbe sa rakom 6. ožujka, a u javnosti je objavila je prekjučer na njegovoj FB stranici supruga Fidelity Kastrow i to detaljnije kako je proveo posljednje dane i za što je sve zaslužan, te što su o njemu rekli kolege i mediji.

Samo nakon 2 godine lansirajući svoju DJ karijeru u Londonu, Jonty Skrufff je establirao sebe kao vodećeg igrača na globalnoj alternativnoj electro sceni, puštajuci sexy rocking electro disco tech svugdje od Brazila, Tokija, Češke, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Hong Konga, Južne Afrike do Kine i Berlina.

Bio je vrlo poznata figura glazbene industrije, a prvi put se na sceni pojavljuje još početkom 90-tih u Londonu, da bi u Berlin stigao 2008.g. Njegov rad je obuhvaćao glazbeno novinarstvo, DJing, vođenje TV showa, radio, produkciju i još mnogo toga. Bio je rezident u berlinskom klubu Sisyphos, a radio kao kurator brojnih glazbenih konferencija, a možda, najpoznatije od svega, vodio je svoj blog vrlo predano i to još od 2010. godine.

"Jonty je imao jedinstveni stil, slatku osobnost i ogromnu ljubav prema glazbi", rekli su putem Facebooka Neil Tennant i Chris Lowe, aka Pet Shop Boys, njegovoj supruzi, Fidelity Kastrow. "Nedostajat će nam druženje s njim u Berlinu i ovo je veliki gubitak za plesnu zajednicu."

"Skrufffova međunarodna prisutnost u kombinaciji sa širokim spektrom znanja dovela ga je do toga da je proglašen guruom industrije (Resident Advisor) i "mogulom plesne glazbe"(DJ Magazine)", napomenuo je DJBroadcast.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop