Skip to main content
  • 14.12.2006.

Propast nizozemskog Release Magazina

Jedan od najvećih nizozemskih glazbeno-modnih magazina Release u ozbiljnoj je krizi pa se predviđa da bi ovotjedni broj mogao biti i posljednji. Razlog zbog kojeg je tvrtka izdavača ušla u krizu su neprodani primjerci i velika ulaganja. Release je u početku izlazio kao fanzin pod imenom ID&T, informirajući clubbere o događanjima na sceni.

Piše: 

Izlazio je mjesečno. No, vlasnici licence nisu bili zadovoljni brojem kupaca i pretplatnika pa su odlučili promjeniti format magazina ne bi li tako privukli bolji interes. Novi koncept napravljen je početkom ove godine i u prvih par mjeseci rezultati su bili izuzetno dobri. Magazin je profitirao a ulaganja su rasla.

Do ljeta ove godine sve je išlo po planu a od rujna izdavač bilježi ogroman pad potražnje za magazinom što ga je navelo na to da ugasi Release. Release nije jedini magazin u svijetu koji se našao u krizi. Zbog sve većeg broja Internet portala koji nude besplatan i vrlo kvalitetan sadržaj, mnogi su slični časopisi osjetili pad prodaje. U krizi je nedavno bio i britanski DJ Mag ali na svu sreću nije ugašen jer su pronašli dobrog investitora.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk