Skip to main content
  • 14.03.2024.

Proslava 25. godišnjice kultnog Kontrapunkta ove subote u Petom Kupeu

Za ovu je priliku Eddy Ramich pozvao pripadnike aktualne house scene koji bi danas činili zvuk Kontrapunkta

Piše: 

Kontrapunkt je tehnika kombiniranja i usklađivanja dviju ili više istodobnih glazbenih linija koje su melodijski i ritmički samostalne. Upravo stoga, bio je to naziv kultne klupske večeri koju su 1999. pokrenuli Eddy Ramich i Zvonimir Dusper Dus.

Iako je sve počelo s houseom, Kontrapunkt je bio drukčiji od tadašnjih house i techno mainstreama. Azymuth, Gilles Peterson, Jazzanova, Carl Craig, 4Hero i Kyoto Jazz Massive samo su neki u nizu
svjetski cijenjenih izvođača koji su nastupali na redovnim večerima, ali i na četiri Kontrapunkt
festivala

Od početaka Kontrapunkta prošlo je točno 25 godina, a tu obljetnicu proslavit ćemo tulumom u subotu 16. ožujka u Petom Kupeu. Za ovu je priliku Eddy Ramich pozvao svoje prijatelje i suradnike s kojima često nastupa u Berlinu i na festivalima. Riječ je o pripadnicima aktualne house scene koji gaje zvuk kakav bi, po Eddyjevom mišljenju, danas činio Kontrapunkt.

U Peti Kupe se vraća Session Victim, razigrani dvojac koji šarmantno demonstrira nepoštivanje granica house glazbe te oslobađa neusporedivu energiju u svojim intenzivnim nastupima uživo i iza gramofona. Ovog puta nastupit će u live izdanju.

Uz njih stiže i Lea Lisa, omiljena švicarska ovisnica o vinilu koja već gotovo tri desetljeća oduševljava svojim diggerskim arsenalom od emotivnog i toplog deep housea do snažnog techna. Iz Berlina, pak, dolazi Hazy Pockets, zabavni eklektični DJ s raznolikim funky-disco-acid house repertoarom.

Sve će ih povezati Eddy Ramich kojeg zbog berlinskog prebivališta rjeđe čujemo u ovim krajevima. No Eddy je vrlo aktivan na berlinskoj house sceni te uz brojne nastupe upravo priprema svoj novi album. Najavljuje ga i ovim okupljanjem te podsjećanjem na slavne dane Kontrapunkta.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: 25 Years of Kontrapunkt w/ Session Victim (live), Lea Lisa, Hazy Pockets, Eddy Ramich

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk