Skip to main content
  • 14.03.2024.

Velike promjene za putovanja na Ibzu. Turisti bez rezerviranog smještaja mogu biti kažnjeni do 10000€

Svi budući putnici za Španjolsku, osim građana Europske Unije, kada budu ulazili u državu morat će imati dokaz o rezerviranom smještaju.

Piše: 

Naslovna foto

photowall.co.uk

Španjolski parlament je donio novu regulativu, prema kojemu svi budući putnici za njihove turističke destinacije i regije, između ostaloga i Ibizu, moraju imati dokaz o rezerviranom smještaju, jer bi u protivnom mogli biti kažnjeni i do 10 tisuća eura.

Nova regulativa se odnosi na sve osim država članica Europske Unije, što znači da državljani Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Velike Britanije i drugih moraju imati potvrdu o rezerviranom smještaju prilikom slijetanja na aerodromu. Ukoliko netko dolazi kod obitelji ili prijatelja, onda može imati pozivno pismo, umjesto rezervacije smještaja. Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije je vezano uz nove regulative u Španjolskoj objavilo informaciju da je potrebno imati i dokaz o povratnom letu.

foto: ilustracija Unsplash

Osim novih regulativa oko putovanja, Španjolska najavljuje i kraće radno vrijeme barova i restorana jer u planovima imaju 35-satni radni tjedan, umjesto dosadađnjeg 40-satnog. Također, lokalni političari na Ibizi se bore sa sve većom navalom turista te tako žele zabraniti otvaranje novih apartmana, hostela i hotela. Započetak su samo povećali poreze iznamljivačima te su uveli takozvane “crne liste” za pijane turiste kojima će biti zabranjen ulazak na Balearsko otočje ukoliko su uhvaćeni u “anti-socijalnom ponašanju”.

foto: photowall.co.uk

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk