Skip to main content
  • 7.07.2023.

Prvi dojmovi s Ultre: -Jako mi je drago što dolazi Boris Brejcha. Auf geht’s!-

Festivalska vrata su otvorena, krenulo je deveto izdanje Ultra Europea

Piše: 

Kroz splitski Park Mladeži će do kraja vikenda proći oko 140-ak tisuća ultranauta koji će uživati u više od 30 sati glazbenog programa uz brojna svjetska imena koja će svirati na četiri pozornice.

Brojni Ultranauti su na vrijeme zamijenili svoje narukvice i već su ušli na stadion kako bi se rasplesali uz prve izvođače, a prema prvim reakcijama – svi su uzbuđeni i sretni što su došli u Split doživjeti Ultra Europe.

“Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj. Uspjela sam spojiti ugodno s korisnim, stoga je logično da sam ovdje.” otkriva nam Sarah iz Australije koja radi “turneju” po Dalmaciji, a veliki faktor u njenoj odluci o odlasku na Ultra Europe je dolazak Charlotte de Witte. “Obožavam njen zvuk. Šteta što nije na glavnoj pozornici, vjerujem da bi ljudi uživali, ali sam vidjela na snimkama da Resistance ima posebnu vibru. Jako se radujem njenom setu.”

Dvoje mladih talijana koje smo upoznali – Lucca i Francesco predstavljaju online zajednicu “Revealed Family”. Momci su došli iz Italije zbog Hardwella i njegove etikete Revealed koja večeras preuzima UMF Radio stage. “Već smo bili na dva seta direktora (Hardwell) ovog ljeta. Njegov novi glazbeni pravac nas je jednostavno oduševio.”

Ultra Europe, baby!” viknuo je Nils iz Njemačke. Ovo mu je drugi dolazak u Split, malo je nezadovoljan s poskupljenjima, ali kaže sve će biti lakše kad se raspleše. “Planiram provesti najviše vremena na Resistanceu. Jako mi je drago što dolazi Boris Brejcha. Auf geht's!”

S tek napunjenih 18 godina, grupa mladih Francuza kao nagradu za završetak srednje škole – došli su na ljetovanje u Split. U gradu pod Marjanom provode 10 dana, slučajno su vidjeli u gradu da se Ultra Europe događa pa su odlučili kupiti kartu iako nemaju razrađen plan za festival. “Ovo nam je prvi festival ikad, ne znamo što očekivati. Vidjeli smo da je DJ Snake sutra, njega poznajemo, on je jako popularan u Francuskoj.”

Već tradicionalno iz Španjolske u Split stiže brojna delegacija. Jedna grupa španjolskih ultranauta nam komentira u prolazu “nije bitno tko svira, bitno je da smo u Splitu, na Ultra Europeu. U ovom trenutku u Europi nema bolje lokacije za provesti vikend.”

Među brojnim ultranautima, značajan broj njih dolazi iz drugih krajeva Hrvatske. Jan iz Čakovca je već veteran Ultra Europea, ovo mu je sedmi dolazak u Split, a očekivanja za vikend su mu “dobra zabava, lijepe žene i bomba setovi”.

Naš reporter i fotograf nalaze se na Ultra Europeu odakle će cijelog vikenda izvještavati. Zapratite nas na društvenim mrežama kako bi doživjeli atmosferu iz prve ruke.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop