Skip to main content
  • 26.03.2007.

Prvi HR infosession Red Bull glazbene Akademije u Aquariusu

Svake godine u ovo vrijeme počinje komešanje unutar glazbene scene – kreću pripreme, info sessioni i faza prijavljivanja za još jednu Red Bull Music Academy. Prije same Akademije sve zemlje uključene u projekt prolaze fazu prijave u kojoj se svi zainteresirani prijavljuju kao potencijalni polaznici ispunjavanjem aplikakcijskog formulara koji mogu pronaći na www.redbullmusicacademy.com.

Piše: 

Unutar same faze prijave diljem svijeta održavaju se Info sessioni koji imaju svrhu približiti svim glazboljupcima samu ideju Akademije, detaljnije ih upoznati sa istom, te okupiti sve zainteresirane na ugodnom druženju. Sam info session koncipiran je kao jedan dan na Akademiji, točnije jedan dio dana jer samu atmosferu i događanja unutar Akademijinih 24 sata teško možemo sublimirati u nekoliko sati Info sessiona.

Ove godine Hrvatska po prvi puta organizira svoj Info session, u subotu 7. travnja u zagrebačkom klubu Aquarius s početkom u 14 sati.

Info session će otvoriti Karen P, trenutno glavna urednica Red Bull Music Academy radija, a nekoć i producentica emisije Gilles Peterson Worldwide na BBC Radio 1. Razgovarat ćemo o internetu kao najvećem mediju za promociju mladih autora, te o streamingu, podcastu i radijskim emisijama općenito. Nakon Karen za pult sjeda Mark de Cliwe Lowe, glazbeni autor i producent koji je proteklih nekoliko godina postao jedno od vodećih imena nu-jazza spajajući jazz, etno i urbane ritmove u svježi zvuk 21.-og stoljeća. Mark će nam prikazati rad i produkciju na najuzbudljivijem komadu glazbene opreme unazad 10 godina – Akai MPC. Današnji hip-hop, broken beat, ali i ostali glazbeni pravci, nezamislivi su bez uključivanja MPC-a u kreativni i live rad.

Na samom kraju Eddy Ramich iz projekta Eddy Meets Yannah pričat će nam o svojim počecima, o načinu na koji on odabire glazbu koju pušta, te kako danas uspjeti na svjetskoj glazbenoj sceni. Nadamo se da ćete nam se pridružiti na prvom hrvatskom Info sessionu, na druženju i razmjeni znanja, te navečer, u klubu Aquarius na odličnoj zabavi uz predavače sa sessiona.

Vidimo se 7. travnja u Aquariusu!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2