Skip to main content
  • 9.02.2024.

Prvi koncert rock i elektroničke glazbe prilagođen mladima s teškoćama u razvoju

Na prvom koncertu nastupaju Lunapark i E-Base.

Piše: 

U okviru programa SUGFEST Senzorički ugođen glazbeni festival, u nedjelju 11. veljače u zagrebačkom prostoru za evente HUB385 (Ulica Franje Petračića 6) održat će se prvi koncert rock i elektroničke glazbe koji je razglasom, rasvjetom i umjetničkim instalacijama u prostoru/popratnim umjetničkim sadržajima prilagođen potrebama djece i mladih s teškoćama u razvoju i disfunkcijom senzoričke integracije.

Osnovna je svrha programa SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival uspostaviti inovativni model dostupnosti koncerata/festivala rock i elektroničke glazbe za djecu i mlade u dobi od 13 do 22 godine s teškoćama i disfunkcijom senzoričke integracije, temeljen na hibridnim umjetničkim praksama, univerzalnom/senzoričkom dizajnu i poticanju inkluzije s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju specifičnih kulturnih sadržaja.

Lunapark je virovitičko-zagrebački rock bend koji spaja elemente elektroničke i eksperimentalne glazbe s jednostavnošću forme popularne glazbe te kombinira zvukove klasičnog rock benda sa suvremenim načinom stvaranja i aranžiranja glazbe. E-Base, je renomirani hrvatski DJ i producent s dugogodišnjom karijerom.

Osim glazbenog sadržaja, za posjetitelje s teškoćama u razvoju bit će osigurane i tzv. calm-down (smirujuće, opuštajuće) zone s popratnim umjetničkim sadržajima a kojima će oni moći pristupiti tijekom izvedbe koncerta uslijed mogućeg senzoričkog (osjetilnog) prezasićenja zvukom (glazbom), svjetlom (rasvjetom) ili drugim elementima u prostoru. Kako bi se ostvarila inkluzija s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju ponuđenih kulturnih sadržaja, koncertu će prisustvovati i učenici Humanističke gimnazije iz Zagreba, privatne srednje škole s pravom javnosti.

Program SUGFEST u partnerstvu provode udruga SVIMA, umjetnička organizacija Oblikovna likovna radionica Plemenitaš i Udruga „Multimedijalist“ (nakladnik internetskog radija Radio 808), a sufinancira ga Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske na temelju rezultata Javnog poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu/mlade s teškoćama u razvoju u 2023. godini.

Dodatne informacije o programu SUGFEST-a možete pronaći na službenoj Facebook stranici.

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.