Skip to main content
  • 9.02.2024.

Objavljene nominacije za 31. Porin: Petar Dundov u konkurenciji za elektronički album godine

Vojko V zajedno sa suradnicima je zaradio pet nominacija te će predvoditi 31. dodjelu Porina.

Piše: 

Predstavljene su nominacije za 31. dodjelu nagrade Porin u 35 kategorija. Broj kategorija je nešto manji nego prošle godine, no svoje mjesto na prestižnoj hrvatskoj glazbenoj nagradi već nekoliko godina elektronička glazba ima u jednoj kategoriji.

U kategoriji Najboljeg albuma elektroničke glazbe nominirani su: Pocket Palma s albumom „III“, Petar Dundov s albumom „In Expectation of Dawn“ i Let 3 s albumom „Mama ŠČ! (Remixes)“.

U kategoriji Najbolji album hip-hop glazbe nominirani su: Vojko V s albumom „Dvojko“, Reper Iz Sobe s albumom „Unutra“ i Kuku$ s albumom „X“.

U još nekoliko kategorija, nominirane su pjesme i albumi s elektroničkom produkcijom. Tako je Vojko V sa svojim albumom “Dvojko” kojeg su još radili producenti VRH i Loockroom zaradio nominaciju za album godine te vodeća pjesma s albuma “Mamacita” nominaciju za pjesmu godine. Splitski reper je još dobio nominacije u kategoriji “Najbolji video broj” te “Najbolje likovno oblikovanje albuma“. Vrijedna spomena je elektro-pop pjesme “Led” repera Grše i pjevačice Miach koji su dobili nominaciju za “Najbolju vokalnu suradnju“.

Kao i prošle godine, novo izdanje Porina je donijelo i veći broj prijava u odnosu na prethodno izdanje: “Glasačko tijelo je u nultom i prvom krugu glasanja svoje favorite biralo među više od 2000 ovogodišnjih prijava u 35 kategorija. Bilo je čak 316 prijavljenih i 395 skladbi za Pjesmu godine“ rekla je Glavna tajnica Porina Ivana Martinac.

Dodjela 31. Porina je krajem ožujka, a popis svih nominranih možete provjeriti na poveznici.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2