Skip to main content
  • alt
  • 5.08.2017.

Prvi saznajemo: Black Coffee u Dubrovniku!

Jedan od apsolutnih fenomena suvremene elektroničke scene, južnoafrička superzvijezda Black Coffee donosi najfiniji house zvuk u dubrovački Revelin.

Piše: 


Kako smo saznali preko Resident Advisor i službene stranice Black Coffee-a, klupska večer DANCEϟectric električnog Filipa Sulića poznatog i kao DANCElectricPHILIPE zatvorit će sezonu ovim odličnim gostovanjem u petak, 15. rujna, dok će sam klub Revelin nastaviti s elektroničkim programom i u listopadu.

alt

Večer je poznata po promociji house zvuka s povremenim odlascima u techno, a tijekom sezone u zidinama Revelina puštali su i puštat će brojni domaći i inozemni gosti.
{youtube}xTcT2iIgPSI{/youtube}

Iako je na sceni preko 10 godina i iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne singlove i jedno DVD izdanje, njegov meteorski uspon i globalnu popularnost najbolje ilustriraju brojni nastupi koji su ga za samo posljednjih godinu dana odveli u gotovo 20 zemalja, na pet kontinenata. Pogledajte intervju koji je dao prilikom ovogodišnjeg nastupa na Exit festivalu.
{youtube}zUxN1ib-EiE{/youtube}

Sa karakterističnim zvukom koji predstavlja afričko nasljeđe, Black Coffee je u svijetu elektroničke glazbe prepoznatljiv po studioznim, zagonetnim i gotovo spiritualnim DJ setovima koji obilaze najveće pozornice od megaklubova na Ibizi, berlinskog Panorama Bara, pa sve do festivala kao što su Sonar, Montreaux Jazz ili Coachella. Svirao je i na prvom Boiler Roomu južnoafričkoj republici, a Resident Advisor je u sklopu "Origins" serijala snimio film o njegovim počecima.
{youtube}lio7k3tMoqM{/youtube}

Tijekom posljednjih 10 godina nalazi se na vrhu muzičke kuće "Soulistic" koja pod svojim okriljem ima plejadu sjajnih mladih umjetnika koji nastupaju širom svijeta. U želji da pomogne mladima, prošle godine je zajedno sa SAE institutom u Južnoj Africi pokrenuo program "Black Coffee Foundation Scholarship", kako bi pomogao studentima produkcije zvuka koji nisu u mogućnosti financirati svoje školovanje. Dobitnik je i DJ Awards priznanja u 2015.g. kao "Breakthrough DJ", a preuzeo je i nagradu za svoju zemlju "Dance Nation of The Year".
{youtube}9JtTbx-hYWk{/youtube}

 

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2