Skip to main content
  • 5.08.2017.

Biblioteka zvuka Outlooka (prvi dio)

Desetljeće Outlook festivala slavi se od 6. do 10. rujna u Puli, pa ćete u tjednima do samog događaja kroz ovaj glazbeni serijal upoznati mnoge selektore koji ovoga ljeta sviraju u Istri.

Piše: 


Tako prvi trojac koji predstavljamo čine Kenny Ken, DJ Nervoso i Walton.

Jedan od prvih radova koje je Outlook predstavio na svom Mixcloudu dolazi od hardcore jungle Kenny Ken koji ovim miksom dokazuje da se kod njega ništa nije promjenilo od kada je prvi put stao za pult davne 1989.g. Njegovih dostignuća na glazbenoj sceni ima napretek. Osvajanjem Jungle Soundclasha 1994. je nešto čega se mnogo ljudi još uvijek sjeća i o čemu se i dan-danas priča. Puštao je za gotovo sve velike Rave organizacije tijekom ovih godina i još uvijek uživa svirati za mase. Noći je kratio kao stalna postava AWOL-a i World Dancea, a trenutno drži rezidenciju u Raindanceu.

Slijedeći koji je pripremio mix serijal za ovogodišnji Outlook odaziva se kao DJ Nervoso. Njegovo ime se spominje kao ključno za eksploziju producentske i DJ karijere Marfoxa i Firmeze.. Poznat je po hipnotičkim osjećajem za udaranjem bubnjeva do očaravajućeg efekta u njegovoj stalnoj potrazi za pokretanjem ljudi. Njegov zvuk znači ujedinjenje, a ne razdvajanje na plesnom podiju. Prije nego je počeo producirati Nervoso je percipirao publiku pa mu je produkcija usredotočena na prilgođavanje ritma mnogo voljenog angolskog kudura, mijenjajući pritom kodove i odvodeći slušača u jedinstveno iskustvo. Neki to nazivaju i techno zvukom. S izdanjem na etiketi Principe demonstrirao je inovacije u produkciji. Jedan od tvoraca ove scene još uvijek ne pokazuje znakove usporavanja bez obzira na dugi staž.

Walton-ove produkcije su obuhvaćaju sve kuteve britanskog underground zvuka. Unatoč tome što je relativno novo ime na sceni, može se pohvaliti mnogobrojnim izdanjima na inovativnim etiketama Keysound Recordings i Hyperdubu od Kode9. Očekujte da vas Walton iznenadi majstorskim miksom u koji trpa UK funky (soulful house, Afrobeat, soca, tribal house, broken beat i UK garage), te teške techno dionice. Ponekad vrti ploče svojih kolega s etikete, pa ubaci i dozu grimea.

Regionalne festivalske ulaznice loviš po cijeni od 850 kn, a upade za Outlook Arenu po cijeni od 325 kn možeš kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mjestima diljem zemlje. Posjeti Outlook službene stranice .

Objavljen program za slavlje prve dekade Outlooka!

Preko 40 brodova plovi za jubilarnu 10. flotu Outlooka!

brejcha 2
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju