Skip to main content
  • 14.06.2017.

Prvi tjedan burn Residencyja – Lovre u drugom krugu!

Od prvih priča ikada ispričanih oko vatre u spiljama, plamen je okupljao i pozivao na stvaranje i pisanje novih narativa. Ovoga puta oni su glazbeni i spilje zamijenjene bijelim pijeskom Ibize, a ono što gori nije krijes već pultevi.

Pultevi su gorjeli i u prethodnome tjednu kada se s vrha internacionalnih zasebnih burn Residencyja krema sparkirala na mjesto koje je samo nekoliko mjeseci unazad bila iskra ideje, a sada stoje na pragu novih mogućnosti, raspleta, znanja i poznanstva s okom čvrsto uprtim u sveti gral burn Residencyja – ulaganje od 100 000 eura u DJ karijeru.

Prvi tjedan, slijeganje dojmova, raspakiravanje i vilice sakupljane po podu uskoro je zamijenio rad instantnim skakanjem u bootcamp uz poznate profesionalce i već ustoličena lica branše koja su razvoj mladih ljudi preuzeli pod IMS College zastavama. International Music Summit ove godine specifično je pomazio u synthesizer  beznadno zaljubljene.

Glavno predavanje Radio Session preuzeo je Pete Tong koji je okupljenim ozarenim licima započeo ibiško iskustvo pričom o počecima snimanja prvih glazbenih emisija pod dekom u kupaonici do jednog od najznačajnijih govornika elektroničkog danas. Uslijedio je panel "Brand Partnerstvo: Formula za uspjeh" gdje su svoja razmišljanja podijelili Ben Turner iz Graphitea, Lisa Buchan iz Monester/Burn Energyja, Macky Drese iz Evermixa, Mark Grotefeld iz Pioneer DJ-a, a kao moderator se pojavio Inder Phull iz KRPT. Teme su orbitirale uglavnom oko srži kako umjetnicima zainteresiranima za suradnju s robnim markama pružiti praktični radni okvir.
{youtube}LhazICltZUw{/youtube}

Kao jedan od govornika pojavio se i Carly Hordern iz Point Blanka, ujedno i rezident Berghaina s preko 35 tisuća ploča u kolekciji, koji je prošao svoje iskustvu u meci svih klubova i publici dao nedvosmislene i korisne praktične savjete za floor napominjući da ne pokušavaju samo udobrovoljiti nego da ostajete svježi, čak dijeleći da ima dvije vrste foldera – “Nije me briga” i “Rado bih se vratio u vaš klub”.

PR aspekt i sugestije kako se istaknuti u moru digitalnog bijelog šuma pokrio je Toni Tambourine, koji dolazi u ime goleme britanske PR agencije, Neighbourhood PR, dok je Jono Heale iz ACS Customa proveo ekipu kroz načine na koje mogu zaštiti sluh kako je šansa da će glazbenici i DJ-i izgubiti ili oštetiti sluh je 3.5 puta veća, a 1.5 puta je veća da će patiti od zujanja u ušima nego prosječan čovjek. S Berklee College of Music, Nacho Marco pak predstavlja tehnike elektroničke kompozicije koji je analizirajući jednu od svojih stvari pokazao kako jedan profesor glazbene produkcije, tehnologije i inovacija producira modernu klasičnu stvar.

No vrijeme školskih klupa i katedri je uskoro prošlo i stiglo je ono da se pusti krv za putom gdje se u prvom danu play out-sa na upržini okupilo 12 natjecatelja kako bi pokazali što mogu. 15 minuta nije mnogo, ali je dovoljno za preliminarni okus onoga što dolazi. Detaljne informacije kako se priče razvijaju možete svakako naći na službenim stranicama Burna, pa vam prenosimo samo najvažnije informacije o Balkanskim rukama na Balearima. Slovenska predstavnica Luxia i Hibrid iz susjedne nam BIH nažalost pozdravljaju ekipu nakon prvoga kruga, dok je domaće uzgojeni gospodin Kanjer, Lovre, ili Lawrence Klein za elektronički potkovane prošao u naredni rug natjecanja. O Lovri svekolike informacije nalaziš ovdje, a sada u čast i podršku ispalim susjedima malo o njima.

Luxia alias skriva mladu Špelu Nemec iz Ljubljane čiju ljubav prema elektroničkom je okinuo Tiësto, a u svojih 15 minuta donijela je melodični set na razmeđu techna i tech-housea. Hibrid je pak na sceni prisutan od svoje 16. i do sada s ga upoznali podiji diljem svijeta – od Amsterdama do Krfa i čitava Europom, a svoj stil voli gledati kao duboku melodioznost, kombinaciju lokalne poezije i lektornike. 2014. je ujedno pokrenuo i vlastiti label Submarine Vibes.

Za sve ostalo progori na burnu ovdje i uživaj unaprijed u iščekivanju ljetnih priča koje tek imaju doći iz Residency kampa… i naravno drži besknačne fige Lovri!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2