Skip to main content
  • Banana Zvuk
  • 26.09.2012.

Prvo službeno izdanje Banana Zvuka

Inspirirani radom jednog od pionira reggae glazbe na ovim prostorima, splitski DJ dvojac / soundsystem su napravili remix pjesme benda Šo! Mazgoon (Gomma natural) u svojoj digitalnoj nu roots verziji, u “ugodnoj i veseloj suradnji” sa Žanom Jakopačem.

Piše: 

Naslovna foto

Banana Zvuk

Pjesma je snimana u zvučnom laboratoriju “studio Bozon” i muzičkom ateljeu Žana Jakopača. Produkcija: Luka Barbić, mastering: DubStudio, Bristol, Velika Britanija.

Banana Zvuk je splitski DJ dvojac / soundsystem koji od 2006. godine čine producent i DJ Luka (TBF) i MC i selektor Yuri (ST!LLNESS/GOLEM/SINESTET). Ovi splitski veseljaci bave se istraživanjem i promoviranjem ritmova od reggaea, hip-hopa, dancehalla, junglea do različitih mashupova. Vole vesele i basovite dureve sa divljim MC-ima. Jednako su skloni novom zvuku i friškim izdanjima kao i starim klasicima za kojima posežu da ubrizgaju nove doze adrenalina tijekom cjelonoćne zabave.

Uživamo kad se ljudi totalno razvale i party ode u nekontrolirane uvjete. Radimo ovo da bi se ekipa s nama zbavila, a mi ostali u svijetu pozitivnih vibracija“.

Valja napomenuti da Banana Zvuk čini i hardwerski dio (Brzi i Popa) sa moćnom produkcijom zvuka (drugi nakon pionira i šampiona iz Digitron plemena).

Provjerite njihov Facebook, a niže možete poslušati i nekoliko njihovih mikseva.

{soundcloud}https://soundcloud.com/banana-zvuk/banana-zvuk-promo-mix-v-1-2{/soundcloud}

{soundcloud}https://soundcloud.com/banana-zvuk/banja-mix-2012{/soundcloud}

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju