Skip to main content
  • 4.04.2021.

Prvoaprilska podvala u Briselu – policija rastjerala 15 tisuća željnjih ravea

Prvoaprilska podvala u Briselu izmakla je kontroli u četvrtak (1. travnja) kada je policija za borbu protiv nereda koristila suzavac i vodeni top kako bi rastjerala mladež koja se okupila na partyu koji je bio prvoaprilska šala. U Belgiji je na snazi lockdown.

Piše: 


Najava na Facebooku za "La Boum" (party) zamišljena je kao prvoaprilska šala, ali policija i tužitelji natjerali su se na previranje kada je gotovo 20 000 ljudi reklo da planiraju prisustvovati. Najava objavljena u ožujku obećala je mnoštvo DJ-a, pjevača i producenata poput Calvina Harrisa, Tiësto, Skrillex, Lost Frequencies i jednokratno okupljanje francuskog benda Daft Punk u Bois de la Cambre, najvećem parku u Briselu, u četvrtak navečer.

Belgija je nedavno ušla u treći lockdown, a na otvorenom je dozvoljeno okupljanje do 4 osobe. Lokalna policija više je puta rekla javnosti da neće biti partya. "Nije dodijeljeno odobrenje za zabavu i policija će biti tamo uz pojačanu nazočnost", rekla je policija u Twitteru.
Bruxelleski tužitelji rekli su u srijedu (31. ožujka) da će oni koji se nisu pridržavali zdravstvenih mjera biti kazneno gonjeni, a također su pokrenuli istragu kako bi se utvrdilo tko stoji iza objave na Facebooku.

Jedna od partijanerica, Amelia (17), rekla je da je otišla na party kako bi poslala poruku Vladi:

"Želimo da vlada misli na nas, pa smo došli (u park) – ne da živciramo policiju – već da pokažemo da i mi imamo život i želimo uživati", rekla je za Reuters. U međuvremenu, organizatori La Bouma rekli su da su zabavu prebacili na 2022. godinu, rekavši: "Boum se preselio."

dobar house desktiop
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju