Skip to main content
  • 4.04.2021.

MDMA bi mogao popraviti loše odnose u ljubavnim vezama

Pandemija je stavila ljubavne veze pod značajan pritisak jer se parovi muče s novim poteškoćama, tj. nedostatkom privatnosti.

Piše: 


Previše zajedništva, nedostatak osobnog prostora i nemogućnost obavljanja normalnih aktivnosti, poput odlaska u teretanu se navode kao razlozi koji dovode do problema u vezama. Web stranica koja pruža pravne dokumente izvijestila je o 34-postotnom povećanju prodaje ugovora o razvodu tijekom pandemije, u usporedbi s istim vremenskim razdobljem prošle godine.

Nedavno istraživanje dr. Briana Earpa, pod nazivom Psychedelic Moral Enhancements, podsjeća na to da se MDMA koristio u terapiji za parove 1980-ih. Je li pravo vrijeme za oživljavanje ove studije?

Earp sa Sveučilišta Yale piše: „U 1980-ima, prije nego što je proglašen ilegalnim, MDMA – u narodu poznat kao „ecstasy“ zbog osjećaja euforije koji može izazvati" – profesionalni savjetnici koristili su kao pomoć u terapiji za parove. "Pišući u Journal of Psychoactive Drugs 1998., George Greer i Requa Tolbert opisali su metodu provođenja terapijskih sesija poboljšanih MDMA-om na temelju njihovog iskustva s otprilike 80 klijenata između 1980.-1985."

90 posto klijenata Greer i Tolberta izvijestilo da osjećaju više ljubavi prema svojim partnerima nakon što su prošli terapiju.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.