Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
alt

Psihodelici za bolje stanje uma

Srijeda, 22 Siječanj 2014

Prema najnovijim istraživanjima, psihodelici poput psilocibinskih gljiva ili LSD-a ne samo da ne uzrokuju ikakve mentalne probleme već poboljšavaju mentalno stanje pojedinca.

 
Rezultati su to istraživanja neuroznanstvenika s norveškog Fakulteta za znanost i tehnologiju u Trondheimu u sklopu kojeg su obradili podatke dobivene opsežnim istraživanjem o upotrebi droga u SAD-u u razdoblju od 2001. do 2004. godine te u kojem su  sudjelovale 130 152 nasumce odabrane osobe.
 
Zaključak istraživanja je kako nema nikakve značajne povezanosti između životne uporabe psihodelika, bio to LSD, meskalin, psilocibin ili peyote, s rizikom od mentalnog obolijevanja. Upravo suprotno, neke studije dokazale su kako korištenje psihodelika smanjuje rizik, a trenutno se provode istraživanja u sklopu kojih se smrtno bolesnim pacijentima daju LSD i psilocibinske gljive kako bi prebrodili strah od smrti i prihvatili ju kao dio životnog ciklusa. Čini se kako nakon marihuane stižu i bolja vremena za psihodelike i sve one koji u njima uživaju.