Skip to main content
  • alt
  • 22.01.2014.

Psihodelici za bolje stanje uma

Prema najnovijim istraživanjima, psihodelici poput psilocibinskih gljiva ili LSD-a ne samo da ne uzrokuju ikakve mentalne probleme već poboljšavaju mentalno stanje pojedinca.

 
Rezultati su to istraživanja neuroznanstvenika s norveškog Fakulteta za znanost i tehnologiju u Trondheimu u sklopu kojeg su obradili podatke dobivene opsežnim istraživanjem o upotrebi droga u SAD-u u razdoblju od 2001. do 2004. godine te u kojem su  sudjelovale 130 152 nasumce odabrane osobe.
{youtube}miCDPzJHvjk{/youtube}
 
Zaključak istraživanja je kako nema nikakve značajne povezanosti između životne uporabe psihodelika, bio to LSD, meskalin, psilocibin ili peyote, s rizikom od mentalnog obolijevanja. Upravo suprotno, neke studije dokazale su kako korištenje psihodelika smanjuje rizik, a trenutno se provode istraživanja u sklopu kojih se smrtno bolesnim pacijentima daju LSD i psilocibinske gljive kako bi prebrodili strah od smrti i prihvatili ju kao dio životnog ciklusa. Čini se kako nakon marihuane stižu i bolja vremena za psihodelike i sve one koji u njima uživaju.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2