Skip to main content
  • 2.12.2019.

Pulski centar kulture klub Kotač slavi drugi rođendan

U protekle dvije godine klub Kotač, koji se nalazi se u prizemlju Društvenog Centra Rojc u Puli, nametnuo se kao jedinstveno mjesto za razne aktivnosti i programe.

Piše: 


U Kotaču je tako publika do sada mogla uživati u koncertima autorskih bendova raznih žanrova, večerima elektroničke glazbe, jazza, duba, reggaea, metala, lounge večerima. Kotač je i jedistven coworking prostor, u kojem se između ostalog organiziraju EduSplash predavanja, radionice, izložbe, teatar, kvizovi, gastro večeri, prezentacije knjiga.

Aktivnosti je bilo puno, a takvim smjerom će klub Kotač i nastaviti u budućnosti. Ovako vrijedan prostor zaista puno znači domaćoj kulturnoj sceni, te se nadamo da će sličnih inicijativa biti sve više i u drugim gradovima. Za proslavu prve dvije godine rada, od 3. do 7. prosinca, Kotač je pripremio zanimljiv slavljenički tjedan.

Izložba plakata + Jazzavac Sound System

Utorak, 3.12.2019./ 20 – 02h /
ulaz je slobodan

U utorak, 3. prosinca, Klub Kotač će otvoriti svoja vrata nakon radova na preuređenju kako bi spremno dočekao događaje kojim obilježava drugu godišnjicu svog djelovanja. Pozivamo Vas na otvorenje izložbe plakata događaja koji su obilježili protekle dvije godine a u nastavku večeri će publiku zabavljati ekipa Jazzavac sound systema.

Urban Jungle #4

Četvrtak, 5.12.2019. /18 – 04h /
ulaz je slobodan

Nakon tri izdanja platforme Urban Jungle, Kotač i AB Original Crew predstavljaju svoje četvrto izdanje – slavljenički Urban Jungle povodom dvije godine djelovanja Kluba Kotač. Urban Jungle će se predstaviti plesno i glazbeno na jedinstven način…urbana kultura u novom ruhu i za svakoga ponešto. Od 18 sati kada počinju breakdance i hip-hop natjecanja starta i zagrijavanje cijele večeri. Predstavit će se mali i mladi plesači u jedinstvenom doživljaju plesnog natjecanja jedan protiv drugog kakvo se može vidjeti samo na Urban Jungle-u. Oko 22 sata počinje glazbeni dio programa koji će publici predstaviti DJ skupinu AB Original kolektiva kroz razne glazbene pravce.



270 ° – Šumski, URAR, Igor Dražić

Petak, 6.12.2019. / 21 – 04h /
ulaz: 20 kn pretprodaja, 30 kn na dan koncerta

Slavljenički 270° koncert povodom dvije godine djelovanja Kluba Kotač. Nastupaju kultna zagrebačka grupa Šumski uz predgrupu URAR iz Pule te DJ-a Igora Dražića. Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga u želji za stvaranjem drugačije rock glazbe.Pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova, nastao je jedinstveni „šumski“ zvuk, a neumorna eksperimentiranja s glazbenim žanrovima razlog su zbog kojeg su Šumski jedan od omiljenih bendova hrvatske alternativne scene.

URAR je pulski trio prilično različitih osobnosti i raspršenih glazbenih afiniteta i utjecaja izrastao je u jedinstven i osebujan kolektiv koji fuzijom mnogih glazbenih stilova, karizmom i jednostavnošću osigurava avangardni glazbeni izričaj vedro depresivnih boja. DJ Igor Dražić u svojoj biografiji posebno ističe predavanja profesora Ivana Obrovca tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Početkom 80-ih kupio je svoj prvi fotoaparat (Praktica) te kroz proučavanje literature i uz praksu uči fotografski zanat. Fotografirao je pulske grupe Messerschmitt, The Spoons i Gori Ussi Winetou za omote njihovih diskografskih izdanja. Njegove fotografije Francija i KUD-a Idijoti objavljene su na 84. stranici Yu rock enciklopedije Petra Janjatovića. Igor je do nedavno djelovao na pulskom Radio Rojcu kao glazbeni urednik.

Psygendering + PowerTape

Subota, 7.12.2019. / 22 – 08h /
ulaz: 20 kn pretprodaja, 30 kn na dan događanja

Kraj tjedna kojim slavimo dvije godine djelovanja kluba Kotač obilježit će subotnji party elektroničke glazbe na kojem će se predstaviti dvije Kotačeve platforme; Psygendering i PowerTape. Psytrance, deephouse, techouse, progressive house, techno…beatovi su koji će vas zasigurno rasplesati i zabaviti.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2