Skip to main content
  • 5.12.2006.

Radio Deejay kreće na satelitu

Konačno i to možemo potvrditi. Radio Deejay pojavit će se službeno od 20. prosinca i na Hot Bird satelitu 13° istočno. Slušat ćemo se tako na području cijele Europe. Naš je to odgovor na višegodišnju nemogučnost dobivanja frekvencije u gradu Zagrebu. Radio Deejay krenuo je 06.09. 2000. god. kao prvi hrvatski internet radio.

Piše: 

Više puta smo probali ishodovati dozvolu za legalno emitiranje ali od nadležnih organa uvijek smo dobivali negativan odgovor kako slobodnih frekvencija nema. Ovim potezom slušateljima želimo ponuditi više i probiti još jednu barijeru hrvatskog medijskog etera.

Od sada, 24 sata na dan naš će program pratiti svi koji to žele potupuno nekodirano na području cijele Europe, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka na 13° istočno . Dovoljno je imati satelitsku antenu i digitalni satelitski prijamnik ( reciver ).
Ovo je i dodatna mogučnost za one koji nemaju flate rate.
Slušanje sada postaje besplatno bez naplate potrošenog prometa što je do sada bio slučaj sa internetom.

Kvaliteta zvuka će za početak biti solidna u 128 kb/s što je istovjetno sadašnjem streamingu na webu.

Točnu frekvenciju i podatke objavit ćemo uskoro.

Vijest je prenijela je i jedna od najposječenijih stranica posvečenih satelitskim aktualnostima www.sat-update.com.

Kasno poslijepodne u utorak 28.10. , vijest je objavio i večernji list.

No to nije sve. Dogovoreno je da se za početak jedan dan čujemo i u eteru zagrebačke županije na FM području.
Biti će to subotom od 22-04 putem Radio Martina i emisije Dj Time koju vodi Dj HOT J. Cijela emisija biti će emitirana na satelitu ali će se i Radio Deejay tada slušati i u eteru. U tom terminu subotom je inače i naša službena house top lista.

Satelitsko ekitiranje će biti kombinacija naša dosadašnja 2 streaminga.
Emitirat ćemo nove ali i starije dance hitove.

Uz SMS i 060 podršku, u planu je povezivanje i umrežavanje ostalih lokanih radio postaja te prijenosi partyja iz klubova…

Samo na Hotbird satelitu danas imamo preko 20 radio kanala iz svih zemalja ex-yu.

U zadnjih nekoliko mjeseci na satelitu su se između ostalih pojavili i ovi radio kanali: Radio Marija, Radio Dalmatia, Radio Om, Radio Vikom, Radio Lijepa Naša, Radio Banovina..
Od prije su na hot bird satelitu i Otvoreni radio, Narodni radio, Radio Koprivnica HR radio 1,2,3 itd.

Radio Deejay biti će prvi hrvatski radio koji ne emitira zemaljskim putem ( FM ) a čije je sjedište u našoj zemlji, u Zagrebu.
Svojim program i glazbom jedistveni smo u ovom dijelu Europe. Pritom prvenstveno mislimo na zemlje bivše Jugoslavije ali i šire.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2